Dotari ale masinii necesare in traficul din romania

img
Home / Sfaturi utile pentru soferi / Dotari ale masinii necesare in traficul din romania
/
1335 Views

Traficul din Romania nu este cel mai prietenos trafic din lume. Este adevarat ca nu este nici cel mai neplacut, insa ne putem ” lauda” cu destul de multi soferi impulsivi care conduc cu viteza si care pun viata celorlalti in pericol.

De asemenea, ne putem lauda si cu drumuri destul de proaste, pline de gropi si de nereguli, asadar, daca ne dorim sa fim in siguranta, singura optiune pe care o avem este aceea de a ne dota masinile cat mai bine.

Din fericire, exista din ce in ce mai multe dotari si tehnologii moderne care ajuta foarte mult soferii, oferindu-le un condus placut chiar si in conditii neplacute de drum.

cu masina in trafic

Cele mai atractive dotari si tehnologii care pot sa fie instalate pe automobil

  • Camera auto. Camera auto este din ce in ce mai prezenta pe automobilele din toata lumea si este din ce in ce mai utile. Exista camere auto oglinda, care alaturi de cateva camere instalate in alte parti ale masinii, cum ar fi la luneta, pot sa genereze siguranta si chiar sa ajute la parcare. Masinile moderne sunt dotate cu 4-5 camere auto care au o multime de roluri de siguranta, incepand cu ajutorul major oferit in timpul parcarii si terminand cu franarea de urgenta in cazul in care este nevoie.
  • Senzorul de parcare. Fara a fi foarte scump, un senzor de parcare poate sa fie una dintre cele mai utile dotari. Cu ajutorul sau se pot face parcari perfecte, fara niciun fel de risc.
  • Diverse aplicatii utile pe telefon. Traficul din Bucuresti ar fi dezastruos fara o aplicatie precum waze. Chiar si cu aceasta aplicatie este destul de apasator, insa cu ajutorul ei se pot descoperi drumuri mai libere. Exista si alte aplicatii pentru smartphone care ajuta la evitarea traficului si chiar si aplicatii care optimizeaza cat mai bine consumul de carburant, oferind sfaturi utile despre modul in care trebuie sa se conduca.
  • Pilotul automat. La drumurile lungi, o astfel de dotare poate sa se dovedeasca mai mult decat utila, mai ales daca se conduce pe autostrada. Aceasta ii permite soferului sa isi odihneasca picioarele si sa se bucure mai mult de placerea de a conduce.
  • Sistem de pastrare automata a benzii. Este un sistem prezent in dotarile masinilor moderne si este mai mult decat util. Pare un moft, insa poate sa ajute la evitarea unui numar foarte mare de accidente si de probleme.
  • Car Kit. Este, de asemenea, o dotare ieftina si cu adevarat esentiala, mai ales pentru cei care obisnuiesc sa vorbeasca mult la telefon. Un car kit cu suport pentru telefon poate sa ofere libertatea de a vorbi fara a se distrage atentia de la drum, ceea ce inseamna un mare plus pentru siguranta.

Evident, pe langa aceste dotari nu trebuie sa lipseasca dotarile normale, care sunt obligatorii la orice masina in ziua de astazi. Dotari precum airbaguri cat mai multe si cat mai eficiente, anvelope de foarte buna calitate sau chiar sisteme care ajuta la monitorizarea unghiului mort, sunt aproape obligatorii si pot sa asigure un condus prudent si fara griji.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *