Diferenta dintre asteptare si realitate cand vine vorba de soferie

img
Home / Sfaturi utile pentru soferi / Diferenta dintre asteptare si realitate cand vine vorba de soferie

Fiecare persoana isi imagineaza ce va face si cum se va descurca in trafic odata ce si-a luat permisul de conducere, dar odata acesta obtinut, diferenta dintre asteptari si realitate este destul de mare.

Cateva exemple

Care sunt asteptarile: examenul teoretic o sa il treci fara probleme, nu ai nevoie nici macar de jumatate din timp ca sa completezi chestionarul.

Ce se intampla in realitate: analizezi toate variantele de raspuns cel putin de cateva ori si tot nu esti sigur ca ai dat raspunsul corect.

 

Care sunt asteptarile: parcarea laterala o sa o faci perfect.

Ce se intampla in realitate: dupa ce ai parcat nu stii daca ai executat manevra corect si daca masina este parcata asa cum trebuie.

 

Care sunt asteptarile: prietenii tai vor fi incantati de cat de bine conduci imediat dupa ce ti-ai luat permisul.

Ce se intampla in realitate: acestia vor fi speriati de manevrele bruste pe care le faci sau de faptul ca mergi cu viteza prea mare si franezi prea tarziu.

 

Care sunt asteptarile: crezi ca mereu vei acorda atentie maxima drumului.

Ce se intampla in realitate: dupa putin timp de cand ti-ai luat permisul de conducere o sa dai mesaje la semafoare, o sa raspunzi la telefon in timp ce conduci, o sa mananci sau o sa bei cate ceva, etc.

 

Care sunt asteptarile: o sa stii mereu cum si cand sa intri sau sa iesi de pe autostrazi si drumuri nationale.

Ce se intampla in realitate: vei observa iesirea in ultimul moment, o sa franezi brusc si o sa schimbi directia pe ultimii metri. Cu siguranta vei primi claxoane si vei fi injurat.

 

Care sunt asteptarile: va fi excelent sa mergi in excursii cu masina.

Ce se intampla in realitate: vei fi singurul sofer, asa ca nu vei putea sa bei si sa te distrezi la fel ca celelalte persoane.

 

Care sunt asteptarile: in cazul in care vei fi oprit de politie vei fi sigur pe tine si vei putea argumenta daca ai facut vreo greseala in trafic.

Ce se intampla in realitate: te vei bloca si nu vei mai stii ce sa zici.

 

Care sunt asteptarile: intotdeauna iti vei pastra calmul la volan.

Ce se intampla in realitate: te vei enerva ori de cat ori cineva iti va taia calea si cu siguranta iti vei imbogati vocabularul cu injuraturi noi daca conduci mult prin trafic aglomerat.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *