Dictionarul soferului din 2015

img
Home / Blog auto / Dictionarul soferului din 2015
/
465 Views

Inventivitatea soferilor in ceea ce priveste modalitatile de avertizare in trafic si reactiile la alti participanti in trafic care deranjeaza nu cunoaste limite. In trafic, limbajul capata o noua dimensiune, iar pana si cei mai calmi soferi se trezesc adesea folosind expresii care sunt de altfel iesite din caracter. Nu toate expresiile si modalitatile de comunicare specifice comunitatii soferilor sunt in mod neaparat injuraturi, exista un complex limbaj cODAT cunoscut doar de soferi.

In dictionarul soferilor intra mereu expresii noi care reflecta in principal atitudinea pe care acestia o au unii fata de ceilalti, dar si fata de organele politiei rutiere.

Printre expresiile intelese doar de soferi se numara si cateva descrieri si expresii referitoare la participantii la trafic care nu s-au demODAT desi sunt folosite in mod uzual de cateva generatii de soferi.

Dictionar de expresii din folclorul rutier

dictionar soferi1. Berbecul este un pieton care intra direct pe carosabil, cu capul inainte. Berbecul apare de nicaieri si traverseaza carosabilul fara a schita macar o intoarcere a capului.

2. Beemer este orice masina marca BMW. Termenul este folosit cateodata cu sens peiorativ, aceasta marca de masini fiind adesea asociate regilor soselelor, soferii care nu isi aud propriul claxon din cauza muzicii si nu vad restul participantilor la trafic de geamurile fumurii peste limita legala permisa.

3. Caprioara este tot un pieton sinucigas, de data aceasta caracterizat de opusul atitudinii berbecului. Daca berbecul stie exact ce vrea, respectiv sa traverseze strada nederanjat de potentialele pericole, caprioara ingheata adesea, terifiata de lumina farurilor doar pentru a decide sa sara in fata masinii o secunda mai tarziu.

4. Donatorul de organe este un sofer sau un conducator de motocicleta care are toate sansele sa provoace un accident fie datorita lipsei abilitatilor de sofer, a atentiei sau pentru ca detine un vehicul mult prea puternic.

5. Urangutanul este un sofer violent, care isi forteaza drumul prin trafic. Ultimul din seria animalelor personalizate intrate in dictionarul soferilor, urangutanul este si cel mai violent. Aflat in spatele volanului, acesta pune adesea in dificultate alti soferi depasind neregulamentar. De multe ori urangutanul este sofer de beemer.

6. Conserva este un alt tip de masina intalnita din pacate prea des pe strazile din Romania. O conserva este o masina intr-o stare avansata de degradare care nu ar fi trebuit sa treaca inspectia tehnica si totusi circula in continuare pe drumurile publice.

7. Supozitorul este o masina mica de tipul Tico, Matiz, Smart etc. Aceste masini se pot strecura in trafic precum… ei bine, precum o sugereaza numele.

8. Gusterii sunt politistii. Aceasta expresie este specifica unei comunitati mai restranse de soferi, la fel ca si cele care urmeaza. Acesti soferi comunica intre ei pe canalul 22 folosind o frecventa publica gratuita ale statiilor radio.

9. Colegul este un termen general folosit intre soferii care se folosesc de sistemul de comunicare antiradar. Colegul este orice sofer care aude transmisiunea.

10. MCV este termenul folosit pentru echipajele de politie in sistemul cODAT al statiilor radio „antiradar”.

11. Nunta mare este de asemenea o expresie folosita in general de soferii care isi instaleaza statii pe masina. Nunta mare este de obicei un filtru sau o operatiune de amploare a politiei rutiere.

1 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *