carvertical VIN

De ce sa schimbi uleiul la masina

img
Home / Curs mecanica auto / De ce sa schimbi uleiul la masina
/
/
769 Views

Schimbarea uleiului din motor este recomandata de catre producatori nu din motive financiare ci tocmai pentru ca propietarul autovehicolului sa se poata bucura de performantele masinii pe o perioada cat mai mare de timp.

Uleiul este foarte important pentru buna functionare a motorului deoarece asigura lubrifierea tuturor partilor care sunt in miscare, astfel incat acestea sa nu se deterioreze intr-un timp foarte scurt.

Ce trebuie sa stii in legatura cu schimbul de ulei

Pretul unui schimb de ulei. Costurile legate de schimbul de ulei difera in primul rand in functie de tipul de ulei folosit. Un litru de ulei de o calitate superioara poate sa ajunga la pretul a 4-5 litri de ulei normal, folosit de majoritatea posesorilor de autovehicule. In plus, la pretul uleiului se adauga si pretul filtrului de ulei care trebuie obligatoriu schimbat, iar in functie de modelul de masina poate fi mai scump sau mai ieftin. In general, pretul unui schimb de ulei este cuprins intre 150 si 400 de lei.

Intervalul la care trebuie schimbat uleiul. Acesta difera de la o masina la alta, autovehiculele de generatie noua folosind uleiuri de calitate superioara care necesita inlocuire la un numar mai mare de kilometri. In general, schimbul de ulei la autovehiculele pe benzina se face la 10.000 de km sau la interval de un an indiferent de numarul de km parcursi, si la 15.000 de km sau la diferenta de un an in cazul autovehiculelor diesel.

Ce tip de ulei este indicat. Producatorii recomanda un anumit tip sau anumite tipuri de ulei in functie de testele pe care acestia le-au facut si in functie de rezultatele obtinute. Folosirea tipului sau tipurilor de ulei recomandate de catre producatori si trecut(e) in manualul de utilizare al autovehicolului este cea mai indicata.

Cat dureaza schimbul de ulei si unde se poate face acesta. Timpul mediu de schimb al uleiului este de 30 de minute indiferent ca acesta se face intr-un service autorizat sau in regim propriu.

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *