carvertical VIN

De ce este important sa intretii cutia de viteze a masinii

img
Home / Curs mecanica auto / De ce este important sa intretii cutia de viteze a masinii
/
/
686 Views

Cutia de viteze este la fel de importanta ca si motorul, fara aceasta masina neputand fi miscata de pe loc. Asa cum este cazul motorului asupra caruia se fac revizii regulate conform instructiunilor date de producator (schimb de ulei, filtre, bujii, etc.), si in cazul cutiei de viteze ar trebui sa se acorde o mai mare atentie intretinerii acesteia pentru o functionare optima.

Cum poti evita problemele cauzate de defectarea cutiei de viteze

Defectarea cutiei de viteze va rezulta cu siguranta in costuri mari de reparatie dar si intr-un timp indelungat de nefunctionare a masinii. Cateva masuri ce trebuie luate de soferi pentru a preveni o astfel de problema si care sunt semnele ce prevestesc defectarea cutiei de viteze:

– acorda atentie zgomotelor care apar in timp la cutia de viteze dar si schimbarilor de functionalitate a acesteia (schimbarea tarzie sau prea devreme a treptei de viteza, alunecari, cuplarea in alta treapta fata de cea dorita, etc).

– verifica nivelul uleiului din cutia de viteze la fiecare revizie a masinii si completeaza-l sau inlocuieste-l daca este cazul.

– nu incarca masina cu o greutate mai mare decat cea specificata in cartea tehnica. Acest lucru duce la suprasolicitarea cutiei de viteze si posibil la defectarea acesteia.

– nu folosi masina in cazul in care nivelul uleiului din cutia de viteze este foarte mic deoarece angrenajele se uzeaza rapid iar in unele cazuri se pot sparge.

Soferii care urmeaza sfaturile de mai sus vor avea cu siguranta o masina pe care se pot baza indiferent ca trebuie sa parcurga distante mici sau mari.

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *