drpciv

Curs de mecanica auto pentru incepatori

Va prezentam o sursa completa de informatie pentru toti cei interesati de eventualele probleme sau defectiuni ce pot aparea la masini, site-ul oferind sprijin in depistarea acestora inainte de a merge la service.

Pe aceasta pagina va punem la dispozitie informatii despre rolul diferitelor parti componente ale autovehiculelor, despre modul de functionare al acestora dar si despre eventualele defectiuni ce pot aparea datorita uzurii sau a altor factori externi (ploaie, inghet, etc). De asemenea, tot aici gasiti si ce masuri preventive sau de remediere puteti lua in cazul aparitiei anumitor simptome la masina proprie. Indiferent ca aveti probleme cu ambreiajul, cu cutia de viteze, cu sistemul de directie sau chiar cu modul in care functioneaza motorul, va oferim informatii generale despre cele mai frecvente defectiuni ce pot aparea precum si despre cauzele acestora.

Informatia de pe site-ul nostru vrea sa aiba rolul unui curs de mecanica auto pentru proaspetii soferi care nu s-au confruntat pana in prezent cu astfel de probleme.

Citind aceasta informatie veti putea depista din timp eventualele probleme ce pot aparea sau chiar veti putea evita aparitia unor astfel de probleme prin cateva actiuni preventive simple de genul inlocuirea lichidelor si a filtrelor la termenele recomandate de producatori, verificarea gradului de uzura al diferitelor componente (ex. placute si discuri de frana) sau chiar verificarea presiunii din anvelope (o presiune prea mare sau prea mica putand duce la uzura prematura a acestora).

Curs mecanica auto


Sistemul de franare

Afla ce tipuri de frane se folosesc pe masini si care sunt principalele defectiuni ale sistemului de franare ale autovehiculelor.

Ambreiajul masinii

Afla principalele lucruri despre ambreiaj - care sunt pozitiile acestuia si ce se intampla cu el atunci cand se uzeaza.

Mecanismul de distributie al masinii

Ce face mecanismul de distributie al autovehiculului, tipuri de astfel mecaniste si modul de functionare la motoarele in 2 timpi si 4 timpi.

Motorul autovehiculului

Vezi principiile de functionare ale motoarelor pe banzina, pe motorina si cum se definesc anumiti termeni tehnici ce au legatura cu motorul masinii.

Sistemul de directie al masinii

Vezi care sunt rolurile sistemului de directie al masinii, principalele defectiuni si din ce cauza apar aceste defectiuni la sistemul de directie.

Cutia de viteze a masinii

Vezi cum functioneaza cutia de viteze a masinii si care sunt principalele roluri pe care le are cutia de viteze in deplasarea masinii.

Instalatia de racire a masinii

Vezi care sunt tipurile de instalatii de racire a motorului, componentele unei instalatii si cazuri de defectiune ale termostatului.

Instalatia de aprindere a masinii

Care e rolul instalatiei de aprindere a masinii si care sunt toate componentele ce formeaza instalatia de aprindere.

Instalatia de alimentare a motorului

Vezi cum functioneaza si din ce este compusa instalatia de alimentare a motorului pe benzina si din ce este compusa instalatia de alimentare a motorului pe motorina.

Instalatia de ungere a masinii

La ce foloseste instalatia de ungere a masinii si care sunt cauzele pentru care nivelul de ulei din motor e uneori mai scazut.
Toate drepturile rezervate © www.ODAT.ro - Chestionare auto DRPCIV