Cum trebuie sa conduci pe vreme rea

img
Home / Cum se conduce o masina / Cum trebuie sa conduci pe vreme rea

Sofatul in conditii optime de vizibilitate si trafic sunt visul oricarui sofer. Lipsa ploii sau a ninsorii, a cetii, a carosabilului acoperit cu apa sau cu zapada pot face din sofat o placere, dar acest lucru se schimba odata ce apar conditiile nefavorabile provocate de vremea proasta.

Chiar daca este recomandat sa nu se circule in conditii de vreme rea, in special cand ninge viscolit si drumurile pot fi rapid acoperite de zapada, uneori acest lucru se impune datorita anumitor aspecte. In aceste conditii trebuie luate cateva masuri suplimentare de siguranta care sa duca la eliminarea intr-un procent cat mai mare a pericolelor.

Cum sa conduci pe vreme rea

1. Este recomandata aprinderea farurilor inclusiv in localitati pentru a putea fi observat de catre ceilalti participanti la trafic. In conditii de ceata se vor aprinde si luminile destinate acestui scop atat in interiorul cat in afara localitatilor.

2. Trebuie sa se reduca viteza de deplasare pana in punctul in care se poate opri in siguranta in caz de necesitate.

3. Se va mari distanta dintre masini in functie de viteza cu care se circula pentru a se putea opri chiar si brusc in caz de urgenta.

4. Se va evita bruscarea sistemului de franare sau a celui de directie pentru a se reduce riscul de derapaj.

5. Se va acorda o atentie sporita la intrarile in intersectii, iar in caz de necesitate se va da prioritate chiar si autovehiculelor care nu au acest drept in cazul in care acestea nu mai pot opri in siguranta. Conducerea preventiva poate combate durerile de cap.

6. Se vor evita pe cat posibil schimbarile bruste de directie, dar si depasirile repetate daca aceste lucruri nu se impun.

7. Se va acorda o atentie sporita traficului din jurul autovehiculului pentru a se putea evita eventualele pericole.

8. Daca se planifica o calatorie in perioadele in care vremea este instabila, se recomanda verificarea anvelopelor, a bateriei, a antigelului si a lichidului de parbriz, a stergatoarelor, dar si buna functionare a farurilor.

Tu cum obisnuiesti sa mergi pe vreme rea? Comenteaza mai jos!

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *