Cum setați modul de funcționare al ștergătoarelor?

img
Home / Sfaturi utile pentru soferi / Cum setați modul de funcționare al ștergătoarelor?

Pentru a seta modul de funcționare al ștergătoarelor din față, folosiți maneta din dreapta volanului. Apăsați-o O DATĂ pentru a activa modul intermitent și reglați viteza prin intermediul colierului.

Probleme cu ștergătoarele:

Există patru probleme des întâlnite la ștergătoare:

 • Trepidații
 • Mânjire în ambele direcții
 • Mânjire într-o singură direcție
 • Formarea stropilor

Trepidațiile ștergătoarelor sunt printre cele mai enervante probleme care pot apărea în timpul condusului, în condițiile în care condusul pe ploaie este de la sine stresant.

image

Imagine prin magazin online euautopiese.ro

Sfaturi pentru întreținerea ștergătoarelor:

 1. Curățați parbrizul înainte de utilizarea ștergătoarelor.
 2. Mențineți parbrizul curat. Lamele ștergătorului vor funcționa mai rapid dacă suprafața este curată și netedă. Curățați frecvent parbrizul și asigurați-vă că pe burete sau lavetă nu este praf.
 3. Nu porniți niciodată ștergătoarele pe parbrizul uscat. Ștergătoarele auto sunt concepute pentru a fi utilizate pe suprafețe umede. Funcționarea ștergătoarelor pe suprafețe uscate le poate uza mult mai mult decât în mod obișnuit.
 4. Umpleți rezervorul cu apă de bună calitate. Puteți adăuga în ea și soluție de curățare a parbrizului.
 5. Înlocuiți lamele ștergătoarelor de două ori pe an.
 6. Ridicați ștergătoarele atunci când nu sunt utilizate.

Cum se schimbă lamele ștergătoarelor:

Schimbarea lamelelor este simplă. Mai întâi, determinați tipul de lamele de pe ștergătoarele mașinii. Există patru mari tipuri:

 • Baionetă
 • Cârlig în formă de J
 • Pin
 • Buton bandă de vârf
 1. Clapă:

Ridicați brațul ștergătorului de pe parbriz, apăsați butonul de blocare de pe clapă și trageți lamela veche în afară. Aliniați nouă lamelă cu brațul ștergătorului. Deplasați cârligul de pe braț peste clema de plastic de pe lamela ștergătorului.

 1. Baionetă:

Scoateți lamela de pe braț trăgând centrul spre partea inferioară a brațului. Atașați nouă lamelă, asigurându-vă că se fixează printr-un “clic”.

 1. Cârlig “J”:

Ridicați brațul ștergătorului de pe parbriz și apăsați clapa la conexiunea cu brațul, îndepărtând partea inferioară. Deplasați cârligul de pe braț peste clema de plastic. Strângeți bine lamela.

 1. Clapă cu buton:

Ridicați brațul ștergătorului și dezactivați clapa, îndepărtând partea inferioară a ștergătorului prin deconectarea de braț.

  Aboneaza-te la Newsletter

  Nume (necesar)

  Email (necesar)

  Leave a Comment

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *