carvertical VIN

Cum sa eviti un accident rutier

img
Home / Sfaturi si lectii de conducere auto / Cum sa eviti un accident rutier

Accidentele au nenumarate cauze, incepand cu erorile umane, neatentia sau graba la volan si terminand cu conditiile de trafic legate de vreme rea sau chiar de calitatea proasta a drumurilor. Lipsa vizibilitatii sau evitarea in ultima instanta a unei gropi in carosabil sunt numai cateva din cauzele producerii accidentelor.

Cu toate acestea, conducerea preventiva impune anumite reguli, care daca sunt respectate pot rezulta in evitarea accidentelor.

Cum trebuie condus pentru a evita accidentele

– In mod special la drumurile lungi trebuie sa se acorde o mai mare atentie traseului ce trebuie urmat pentru a avea timp suficient sa se semnalizeze si sa se execute manevrele necesare continuarii drumului.

– Distanta dintre masina proprie si cea din fata trebuie adaptata in functie de conditiile meteo, dar si de viteza cu care se deruleaza traficul. Aceasta distanta este cunoscuta in randul soferilor sub denumirea de ’’distanta de siguranta’’.

– O atentie sporita este indicata mai ales in conditii de trafic intens pentru a putea observa si anticipa din timp manevrele pe care urmeaza sa le faca autovehiculele din fata.

– La intrarea in intersectii, in mod special in cele nedirijate, este indicat sa se faca o asigurare suplimentara chiar daca celelalte autovehicule trebuie sa cedeze prioritatea. In acest caz se pot evita accidente care pot avea consecinte grave.

– Este recomandat sa se acorde atentie si celorlalti participanti la trafic, inclusiv pietonilor.

– Adaptarea vitezei la conditiile de trafic trebuie sa se faca astfel incat sa se poata opri in siguranta in caz de pericol.

– Verificarea permanenta a traficului din jurul masinii proprii poate ajuta la evitarea accidentelor in cazul in care exista un asemenea risc.

– Se va evita conducerea autovehiculului in stare de oboseala si in mod special in stare de ebrietate sau sub influenta drogurilor.

– Verificarea periodica a starii de functionare a elementelor de siguranta si a celor care ajuta la buna desfasurare a traficului este de asemenea recomandata. Functionarea optima a franelor ajuta la oprirea in siguranta in caz de pericol, iar functionarea corecta a sistemului de iluminare si a celui care asigura stergerea parbrizului sau dezaburirea lunetei ofera o vizibilitate sporita mai ales pe timp de noapte sau in conditii meteo nefavorabile.

Ai evitat vreodata un accident? Povesteste-ne mai jos!

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *