carvertical VIN

Cum sa conduci preventiv

img
Home / Cum se conduce o masina / Cum sa conduci preventiv
/
/
1952 Views

Conducerea preventiva este cea mai usoara cale prin care se poate evita implicarea in evenimente rutiere nedorite in trafic. Aplicarea tehnicilor de conducere preventiva ajuta soferii sa fie pregatiti pentru situatiile mai putin placute si asigura astfel soferul si pasagerii ca ajung in siguranta la destintie.

Cateva masuri ce trebuie luate in timpul sofatului:

1. Atentie permanenta – daca atentia acordata desfasurarii traficului pe drumuri necunoscute este mai mare, s-a demonstrat ca cele mai multe accidente rutiere facute de cei care au parcurs distante mari au loc la distante mici de casa. Acest lucru se datoreaza faptului ca odata ce soferii ajung intr-o zona pe care o cunosc nu mai acorda aceeasi atentie traficului. Astfel, pot ignora anumite pericole din trafic fara ca macar sa realizeze ca se supun unui risc de accident mult mai mare.

Alti factori care duc la aparitia accidentelor din cauza neatentiei sunt: vorbitul la telefon, mancatul, copiii care plang sau tipa in masina si nu in ultimul rand oboseala care reduce mult nivelul de atentie.

2. Monitorizarea traficului din jurul masinii proprii – tehnicile de conducere preventiva recomanda monitorizarea traficului din jurul masinii deoarece nu este suficienta conducerea in limite care sa asigure conditii de siguranta. Exista foarte multi soferi care ignora sau nu iau in calcul ca nu sunt singuri pe sosea, si cel mai adesea acestia sunt principalii vinovati de producerea accidentelor, de aceea monitorizarea permanenta a traficului si intuirea manevrelor ce urmeaza sa le faca ceilalti participanti la trafic este foarte importanta.

3. Acordarea prioritatii uneori chiar si cand nu este cazul pentru a evita accidentele – aceasta tehnica de conducere preventiva poate reduce foarte mult riscul de accident si este recomandata mai ales in conditii de trafic intens.

Ai evitat vreodata un accident acordand prioritate atunci cand nu era cazul? Povesteste-ne mai jos!

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *