Cum să alegi furtunul de aer comprimat în doar 4 pași

img
Home / Stiri si noutati auto / Cum să alegi furtunul de aer comprimat în doar 4 pași
/
12 Views

În prezent, compresoarele sunt unele dintre cele mai cunoscute dispozitive pe care le folosim în viața de zi cu zi, într-o varietate de aplicații. De la a umfla roțile mașinii sau bicicletei la a permite funcționarea  unor scule și dispozitive robuste și compacte, folosite în domeniul construcțiilor, compresoarele sunt sculele care ne ușurează munca și ne ajută să eficientizăm timpul. Află din acest material cum poți să alegi furtunul de aer comprimat în doar 4 pași, astfel încât să te bucuri de o achiziție eficientă.

Pasul 1. Alege un furtun realizat din materiale rezistente

Compresorul este un dispozitiv care folosește presiunea aerului pentru a putea realiza anumite operații, iar furtunul trebuie, în consecință, să răspundă unor cerințe de rezistență. Pentru a fi sigur că ai făcut alegerea potrivită, primul pas este să te orientezi spre un furtun realizat din materiale rezistente, cum ar fi modelele cauciucate sau cele din PVC. Acestea prezintă robustețe, dar și un grad ridicat de elasticitate, lucru care ajută foarte mult în timpul utilizării.

Pasul 2. Alege un furtun de aer comprimat în funcție de presiunea de lucru

Unul dintre aspectele foarte importante care țin de utilizarea compresoarelor este presiunea de lucru. Presiunea este și cea mai mare solicitare care afectează buna funcționare a produselor. Atunci când alegi furtunul, așadar, va fi nevoie să urmărești specificațiile pentru a vedea care este presiunea maximă până la care poate lucra un anumit produs. În general un furtun cu o presiune de până la 20 bar poate fi folosit cu succes pentru aplicații casnice și semi-industriale.

Pasul 3. Alege furtunul în funcție de lungime

Dacă ai ales presiunea de lucru, următorul pas va fi să te gândești la felul în care vei folosi acest furtun de aer comprimat. Acesta va trebui să fie integru și continuu, drept pentru care va fi necesar să alegi un furtun cu o lungime potrivită. Dimensionarea are în vedere și poziția de lucru a compresorului, raportată la elementele pentru care vrei să îl folosești, dar și eventuale modificări la nivel de poziționare. Alege așadar un furtun suficient de lung, care să îți permită o libertate crescută a mișcărilor. La nevoie poți chiar să alegi un furtun spiralat, care îți va oferi o versatilitate mai mare a lucrărilor.

Pasul 4. Alege un furtun de aer comprimat dintr-un magazin specializat

Este foarte important să faci o alegere corectă, iar în acest sens este important să optezi pentru magazine specializate, care oferă produse de calitate. Acest lucru îți va garanta faptul că ai făcut o alegere eficientă și o siguranță că produsul cumpărat este calitativ. De asemenea, atunci când cumperi din magazine de profil vei vedea că opțiunile sunt mult mai ample față de magazinele ”de cartier”, iar tu nu vei mai fi constrâns să alegi un anumit produs.

Alegerea unui furtun pentru aparatul de aer comprimat nu este dificilă. Tot ceea ce trebuie să faci este să ai în vedere aceste aspecte discutate anterior și să stabilești un buget care să reflecte cerințele de calitate. În acest fel te vei putea bucura de accesorii calitative pentru aparatul tău de aer comprimat, care te vor ajuta să realizezi lucrări cât mai eficiente.

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *