carvertical VIN

Cum procedezi daca faci accident

img
Home / Sfaturi utile pentru soferi / Cum procedezi daca faci accident
/
/
1948 Views

Accidente rutiere au loc zilnic, unele grave, iar altele cu rezultate minore. In functie de gravitatea accidentului trebuie sa se ia anumite masuri.

1. Accidentele usoare

In cazul acestui tip de accidente se vor lua urmatoarele masuri:

  • se vor scoate autovehiculele implicate in accident in afara partii carosabile.
  • se schimba datele de contact intre soferii implicati in accident.
  • se noteaza numerele de inmatriculare.
  • in cazul intelegerii amiabile se ia legatura cu reprezentantii firmelor de asigurari, iar soferul vinovat de accident va inmana celuilalt sofer o copie a politei de asigurare.
  • daca nu se ajunge la intelegere amiabila, se va merge la biroul de accidente usoare pe raza caruia s-a intamplat evenimentul rutier, unde organele abilitate vor stabili vinovatia conform prevederilor legale si vor intocmi dovezile in baza carora se vor face reparatiile autovehiculelor.

2. Accidentele grave

Chiar daca numarul acestora este foarte mic, este bine sa se stie ce masuri trebuie luate in situatia implicarii intr-un astfel de accident:

  • in cazul in care exista victime, trebuie sa se acorde primul ajutor pana la venirea salvarii. Daca aceasta intarzie prea mult si persoana accidentata este intr-o stare grava, se poate parasi locul accidentului pentru a transporta persoana la spital cu alt autovehicul decat cel care a fost implicat in accident, dar este obligatorie revenirea imediata la locul accidentului si asteptarea organelor de politie. Daca persoana accidentata este sub supravegherea medicilor ambulantei sau daca aceasta poate fi transportata la spital de catre alti participanti la trafic, este strict interzisa parasirea locului accidentului.
  • in cazul in care nu exista victime, iar cel putin unul dintre autovehiculele implicate in accident nu poate fi scos in afara carosabilului, se va asigura locul accidentului cu triunghiuri reflectorizante pana la sosirea politiei.
  • in nici un caz nu se va schimba pozitia autovehiculelor implicate in accident daca in urma accidentului au rezultat victime.

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *