Cum iti personalizezi si ingrijesti masina pe termen lung?

img
Home / Sfaturi utile pentru soferi / Cum iti personalizezi si ingrijesti masina pe termen lung?

Pentru multi oameni masina este mai mult decat un simplu vehicul. Aceasta devine oglinda a personalizatii celui care o conduce si unul dintre cele mai de pret obiecte (chiar si atunci cand nu este vorba despre o masina scumpa).

Multi soferi aleg sa apeleze la firme de detailing auto pentru personalizarea unor modele de serie si reusesc sa obtina o estetica unica pentru vehicul. In general, procesul de detailing inseamna dotarea cu tot felul de autocolante, lumini si accesorii auto gandite strict pentru partea vizuala. Nu este suficienta personalizarea insa, daca se doreste obtinerea unei imagini perfecte.

Ingrijirea atenta, pe termen lung, poate sa contureze foarte bine imaginea unui sofer atent si ingrijit si de asemenea, poate sa prelungeasca viata vehiculului, pastrandu-i valoarea mare cat mai mult timp.

Sfaturi utile privind ingrijirea automobilului

Cei care tin la vehiculul pe care il conduc si doresc sa se bucure de el cat mai mult timp sau sa il vanda, la un moment dat, cu cat mai multi bani, este bine sa apeleze atat la servicii de cosmetica auto, cat si la tot felul de trucuri care o pastreaza fara rugina si probleme. Atat exteriorul, cat si interiorul trebuie sa fie tratate cu maxima atentie.

Ingrijirea exteriorului

Conform Roll Fast, intretinerea exteriorului nu este nici grea, nici foarte costisitoare. Este important ca vehiculul sa fie spalat in mod regulat, deoarece excrementele de pasari, scurgerile din parcarile subterane sau precipitatiile pot dauna destul de mult vopselei.

De asemenea, este important sa se foloseasca ocazional un spray vopsea si un inhibator de rugina, marca Nigrin fiind una dintre cele mai apreciate in domeniu. Inhibatorul de rugina trebuie sa fie aplicat peste tot in exterior, inclusiv in zonele care nu sunt atat de vizibile, cum ar fi partile interioare ale caroseriei.

Ocazional este indicat sa se aplice ceara, deoarece va face masina mai stralucitoare, va acoperi zgarieturile minore si va incetini coroziunea.

Ingrijirea interiorului

Interiorul este ceva mai dificil de ingrijit, insa nu imposibil. Aici sunt mult mai multe accesorii si mici detalii carora trebuie sa li se acorde atentie.

Aspirarea ocazionala, curatarea tapiteriei (ocazional apelarea la servicii de detailing auto), lustruirea bordului si curatarea atenta a geamurilor trebuie sa se faca o data la cateva saptamani sau chiar mai des. Pe timp de iarna, atunci cand murdaria de afara poate patrunde mult mai usor in masina, procesul de curatare a interiorului ar trebui sa fie mai des.

Verificarea periodica

Nu in ultimul rand, o masina ingrijita este o masina verificata periodic. Este important sa se citeasca foarte atent manualul masinii, sa se pastreze toate fluidele curate si complete, sa se urmeze un program de intretinere si sa se verifice presiunea anvelopelor in mod regulat.

De asemenea, micile detalii sunt extrem de importante. Schimbarea stergatoarelor de parbriz atunci cand nu mai curata foarte bine, schimbarea filtrelor sau repararea micilor fisuri aparute in parbriz datorita pietricelelor pot face o foarte mare diferenta.

Ingrijirea masinii nu ocupa nici mult timp si nu este nici foarte costisitoare atata vreme cat se face la timp. Un sofer care isi trateaza masina responsabil va putea sa se bucure de ea pe termen lung si foarte lung.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *