Cum arata noua Dacia Sandero Stepway editie limitata

img
Home / Masini noi 2018 pe piata auto / Cum arata noua Dacia Sandero Stepway editie limitata
/
341 Views

Recent, Dacia a cerut comunitatii sale sa contribuie la alegerea unui model vizual editie limitata.

In luna iulie a acestui an brandul francez a provocat un grup de tineri designeri sa vina cu o serie de noi propuneri de imagini pentru cunoscutul hatchback. Trei din aceste propuneri au reusit sa ajunga pana in finala si au fost prezentate mai apoi comunitatii Dacia in cadrul Salonului Auto de la Paris de pe data de 2 octombrie. Publicului i s-a cerut mai apoi sa aleaga unul din cele trei proiecte ajunse in finala.

Cea care a castigat, modelul desemnat castigator apartine unui designer tanar pe nume Flora Jammes. Din cei 100.000 de oameni care au avut ocazia sa voteze noul model in editie limitata, in jur de 38. 000 au ales modelul acesteia. Drept urmare, Dacia va construi modelul editie limitata Dacia sandero Stepway escape intr-un numar de 400 de unitati, disponibile in Franta pana la sfarsitul anului 2019. Speram sa ajunga cat mai repede si la noi in tara. Printre ceilalti finalisti s-au numarat Aurelie Abric si Pierre Lancien.

Pe data de 14 octombrie modelul desemnat castigator a defilat in fata publicului in ultima zi a Salonului Auto de la Paris. Pe capota autovehiculul purta grafica Escape dar si pe montanti. Cu alte cuvinte, beneficiaza de un design unic al acoperisului si de dungi albe, intrerupte pe capacele oglinzilor. Pe usile din fata se poate observa inscriptia Stepway.

Acest eveniment a fost apreciat si aplaudat de intreaga comunitate, s-a votat masiv online cu scopul de a se alege designul favorit. Conform unui studiu realizat recent in comunitatea de soferi, mai exact in randul a 10.000 de soferi britanici, Dacia a iesit pe locul trei in clasamentul celor mai satisfacatoare marci auto, obtinand un procent de 89,3% din voturi. Pe primul loc s-a situat Ssang Yong urmat indeaproape de Porsche. In acest an, in Marea Britanie, dacia s-a vandut in peste 18.000 de unitati ceea ce nu este deloc rau.

Datorita faptului ca Dacia nu a prezentat inca vreo fotografie cu interiorul masinii, nu ne asteptam la schimbari semnificative fata de modelele obisnuite.

Zvonurile spun ca deja Tiriac a cerut-o deja pentru muzeul sau, Tiriac Collection, unde a adunat o serie de masini de cateva milioane de euro.

Dacia a ales Sandero pentru acest concurs datorita faptului ca s-a dovedit a fi cel mai vandut model din Europa, aproximativ 75% din exemplarele vandute fiind variante Stepway. In ceea ce privste motorizarea sau dotarile, modelul din editia limitata nu vine cu nicio schimbare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *