carvertical VIN

Cum alegi si configurezi carligul de remorcare

img
Home / Stiri si noutati auto / Cum alegi si configurezi carligul de remorcare
/
/
981 Views

Carligele de remorcare vin intr-o gama foarte larga de stiluri, tipuri si dimensiuni.

Sunt utilizate pentru recuperarea vehiculului si pot fi atasate la un lant sau la o chinga de remorcare, la sasiul unui vehicul. Cumpararea unui carlig de remorcare de calitate, se reduce la alegerea unui carlig care ofera o putere si o greutate potrivita. Este foarte important pentru protectia ta si a celor din jur, sa alegi doar carlige de remorcare omologate.

Iata cateva lucruri importante de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi un carlig de remorcare:

  1. Tipul de carlig de remorcare

In primul rand, asigura-te ca achizitionezi tipul potrivit de carlig de remorcare. Ai nevoie de un carlig traditional? Poate ai nevoie de un carlig de remorcare cu capat cu filet pentru a se atasa in fata unei masini. Pe de alta parte, s-ar putea sa ai nevoie de unul care sa se incadreze in sasiul din spatele masinii. Alege doar tipul de carlig de remorcare configurat special pentru masina ta.

Este recomandat sa alegi un carlig demontabil sau semidemontabil, rezistent la utilizare indelungata. Fie ca folosesti carligul pentru recuperarea unor masini, fie ca il folosesti pentru remorca, este foarte important sa alegi modelul potrivit.

  1. Greutatea vehiculului

Asigura-te ca alegi carlige de remorcare care sunt indicate pentru greutatea vehiculului care trebuie recuperat. Nu folosi un carlig care este recomandat peste greutatea vehiculului, deoarece poate fi prea mare pentru sasiu (de exemplu, un carlig traditional poate fi prea gros si nu se va potrivi).

Tipuri de carlige de remorcare

  • Detasare cu suruburi – bila este prinsa cu doua sau patru suruburi
  • Detasarea automata a bilei de tractare – prinderea este foarte simpla
  • Detasare automata verticala – sistem rapid de prindere care nu necesita unelte
  • Sistemul fix – bila nu poate fi demontata (se inceteaza fabricarea acestui tip de carlig de remorcare, iar conform normelor europene, a fost interzis)

Configurarea carligului de remorcare

In timp ce unele masini pot veni cu carlige de remorcare deja atasate, poti instala cu usurinta un carlig pe masina, chiar daca nu a avut niciodata unul. Un carlig de remorcare poate fi instalat pe bara de protectie din fata sau din spate masinii, cu putin efort sau experienta mecanica anterioara din partea ta.

Daca vrei sa montezi un carlig remorcare Logan, trebuie sa cunosti tipul de caroserie, anul fabricatiei, greutatea maxima a remorcii si alte detalii, pentru a alege tipul potrivit de carlig.

De obicei, atunci cand achizitonezi un carlig de remorcare, acesta vine cu instructiuni de montaj si cu toate elementele mecanice necesare montarii. Dar, este indicat ca montajul sa se faca intr-un service autorizat, pentru a te asigura ca prinderea este facuta corespunzator.

Pretul pentru montajul unui carlig de remorcare variaza in functie de tipul de carlig si timpul necesar instalarii. De asemenea, instalatia electrica necesara carligului variaza in costuri, dar de multe ori este inclusa in pret.

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *