carvertical VIN

Cum alegi scoala de soferi si instructorul auto

img
Home / Sfaturi utile pentru soferi / Cum alegi scoala de soferi si instructorul auto

Pentru a obtine permisul de conducere este obligatoriu sa se urmeze cursurile unei scoli de soferi in cadrul carora se invata atat legislatia rutiera cat si cum sa se conduca masina pe drumurile publice in conditii de siguranta.

Alegerea scolii de soferi este importanta deorece gradul de pregatire atins la sfarsitul cursurilor difera de la o scoala la alta, acest aspect fiind legat foarte tare de nivelul de implicare al instructorilor in pregatirea cursantilor.

Alegerea instructorului auto

Instructorul are un rol foarte important in formarea viitorilor soferi, din acest motiv este esential ca acesta sa fie compatibil cu cei pe care ii pregateste. O discutie intre cursant si instructor inainte de a incepe pregatirea este chiar recomandata.

Pentru a alege un instructor cu ajutorul caruia sa se vada rezultate trebuie sa se tina cont de urmatoarele:

1. Rezultatele profesionale – pentru a alege un instructor auto bun, care sa fie capabil sa aduca cursantul la un nivel de pregatire optim pentru trecerea examenului practic, trebuie sa se tina cont de procentul de promovabilitate al celor pe care i-a pregatit. Unele scoli de soferi au afisate astfel de statistici, dar in cazul celor care nu le afiseaza se poate cere de la secretariatul scolii informatii despre instructorii cu care lucreaza. Un instructor cu o rata de promovabilitate a cursantilor de peste 70% poate fi considerat un instructor bun, care isi cunoaste meseria si care stie cum sa o puna in practica.

2. Experienta acumulata – experienta este unul dintre criteriile de alegere a instructorului, dar nu unul determinant. Un instructor care practica aceasta meserie de multi ani si care pregateste zeci de elevi pe an cu siguranta este unul bun, dar asta nu inseamna ca un instructor abia intrat in breasla nu va putea face fata nevoilor cursantilor.

3. Atitudinea fata de cursanti – unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa se tina cont la alegerea instructorului auto este atitudinea acestuia fata de cei pe care ii pregateste. Un instructor care da dovada de profesionalism ramane calm si explica cursantului ori de cate ori este nevoie greselile pe care acesta le face in trafic. In cazul in care instructorul ales nu da dovada de intelegere si nu poate da lamuriri pe intelesul elevului, acesta trebuie schimbat imediat, in caz contrar sansele de trecere a examenului practic si de obtinere a permisului de conducere se reduce foarte mult.

Tu cum ai ales scoala de soferi? Urmand sfaturile de mai sus sau in urma unei recomandari?

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *