carvertical VIN

Cu proba teoretica promovata sustii proba practica de mai multe ori

img
Home / Noul cod rutier - DRPCIV / Cu proba teoretica promovata sustii proba practica de mai multe ori

Schimbarile de Cod Rutier din anul 2015 au venit si cu vesti bune pentru doritorii de permis. Cei care au sustinut si au promovat proba teoretica nu vor mai trebui sa o repete daca pica examenul practic.

Aceasta modificare de Cod Rutier a intrat in vigoare incepand cu data de 5 octombrie 2015.

Viitori soferi nu vor mai trebui sa sustina din nou proba teoretica in cazul in care pica la proba practica. Conform legislatiei in vigoare incepand cu luna Octombrie 2015, proba practica poate fi sustinuta de mai multe ori pe parcursul unui ani. Astfel, doritorii de permis vor avea mai multe sanse sa promoveze examenul si sa obtina carnetul de soferi.

examen auto

Inainte de aceasta schimbare de Cod Rutier, examinatii care era respinsi la proba practica trebuiau sa sustina din nou ambele probe ale examenului.

Aceasta masura a fost primita cu entuziasm de catre doritorii de permis, dar criticata de unii instructori auto si soferi cu experienta care se tem ca relaxarea conditiilor de obtinere a permisului va afecta nivelul de pregatire al noilor soferi.

  Aboneaza-te la Newsletter

  Nume (necesar)

  Email (necesar)

  1 Comments

  1. Parerea mea este k daca nu esti in stare sa treci de evaluarea practica a 2-a oara, mai bine te lasi. Dece pici la practic? Pentru ca te panichezi, si pt ca nu ai incredere in abilitatile proprii de a conduce. Sa lasam vrajeala cu spaga ceruta, vreajeala cu traficu sau cu politistu dobitoc. Asa cum te pierzi cu politistu in dreapta (sau in spate), asa te vei pierde si singur in trafic, caz in care ai putea sa faci pagube foarte mari(si chiar daca mergi cu cineva experimentat, degeaba…haturile sunt in mana ta). Stiu de un caz in care o domnisoara s-a speriat cand a intrat cineva pe contrasens si a luat mainile de pe volan si picioarele de pe pedale intrand intr-o pozitie defensiva (si-a acoperit fata :)) ). Desi era noapte si putea sa vireze brusc, chiar daca scotea masina de pe sosea si sa o arunce in masinile parcate pe margine fara sa puna in pericol pietoni…nu a facut asta si a crapat si ea si cel ce a comis greseala (inculpatul era beat si gonea prin oras cu peste 50) si alte doua persoane partipante la trafic au suferit rani superficiale (o vanataie, o zgarietura, stare de soc ,aka s-au kkt pe ele de frica) intrand in coliziune cu cele doua vehicule scapate de sub control.

  Leave a Comment

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *