Creste toleranta pentru consumul de alcool responsabil

img
Home / Noul cod rutier - DRPCIV / Creste toleranta pentru consumul de alcool responsabil
/
53 Views

Premierul Romaniei a declarat ca, impreuna cu cei de la Ministerul de Interne, lucreaza la noul Cod Rutier si ca una dintre marile schimbari are regulilor de circulatie pe drumurile publice va avea legatura cu consumul responsabil de alcool, urmand ca limita legala maxima de alcoolemie sa fie ridicata de la 0 la 0,2 g/l alcool pur in sange.

Practic, asta ofera sansa soferilor de a consuma o bere sau un pahar de vin inainte de a se urca la volan fara a fi sanctionati in vreun fel in cazul unui control al Politiei Rutiere. Totusi, daca soferii vor fi depistati cu o alcoolemie mai mare de 0,2 g/l alcoor pur in sange dar nu mai mult de 0,5 g/l, acestia vor fi sanctionati contraventional cu o amenda prestabilita, urmand ca orice alcoolemie de peste 0,5 g/l sa constituie o infractiune (pentru soferii prinsi la volan), care sa fie pedepsita cu inchisoarea sau cu amenda penala de pana la 9600 de RON.

Prin aceasta modificare se urmareste alinierea Codului Rutier romanesc la standardele impuse de celelalte tari, dar si responsabilizarea soferilor.

Cum a decurs prima ta intalnire cu Politia cand aveai alcool in sange sub 0,2%? Comenteaza mai jos!

2 Comments

  1. Salut! Aseara am consumat o bere la 0,33 ml 5% vol. Am fost oprit de catre politie dupa aproximativ 10 minute dupa ce am baut-o, am avut o alcoolemie de 0,12, tin sa mentionez ca in momentul in care suflam in fiola omul legii mi-a zis „ia sa vezi, 0,23″, in momentul in care a vazut 0,12 a zis” hai ca ai noroc” ce avea sa insemne asta nu stiu pentru ca mai tarziu, dupa aprox. 10 minute am semnat procesul verbal in care scria ca primesc 9 puncte penalizare( 810 lei amenda) si ca voi avea permisul suspendat pe o perioada de 3 luni. Ce pot face in acest caz?

  2. Ai trecut bariera de 0,10.Pana la 0,10 nu se intampla nimic.
    De la 0,10 la 0,40 este contraventie,puncte+amenda +suspendare permis,corect de altfel in cazul tau din pacate pentru tine.
    Peste 0,40 =infractiune..dosar penal,blabla bla…etc…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *