drpciv

Creste toleranta pentru consumul de alcool responsabil

Premierul Romaniei a declarat ca, impreuna cu cei de la Ministerul de Interne, lucreaza la noul Cod Rutier si ca una dintre marile schimbari are regulilor de circulatie pe drumurile publice va avea legatura cu consumul responsabil de alcool, urmand ca limita legala maxima de alcoolemie sa fie ridicata de la 0 la 0,2 g/l alcool pur in sange.

Practic, asta ofera sansa soferilor de a consuma o bere sau un pahar de vin inainte de a se urca la volan fara a fi sanctionati in vreun fel in cazul unui control al Politiei Rutiere. Totusi, daca soferii vor fi depistati cu o alcoolemie mai mare de 0,2 g/l alcoor pur in sange dar nu mai mult de 0,5 g/l, acestia vor fi sanctionati contraventional cu o amenda prestabilita, urmand ca orice alcoolemie de peste 0,5 g/l sa constituie o infractiune (pentru soferii prinsi la volan), care sa fie pedepsita cu inchisoarea sau cu amenda penala de pana la 9600 de RON.

Prin aceasta modificare se urmareste alinierea Codului Rutier romanesc la standardele impuse de celelalte tari, dar si responsabilizarea soferilor.

Cum a decurs prima ta intalnire cu Politia cand aveai alcool in sange sub 0,2%? Comenteaza mai jos!

Comentarii

  1. By Taranu Andrei

  2. By gino

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Toate drepturile rezervate © www.ODAT.ro - Chestionare auto DRPCIV