carvertical VIN

Conducerea in siguranta pe timp de toamna

img
Home / Sfaturi si lectii de conducere auto / Conducerea in siguranta pe timp de toamna

Odata cu sosirea toamnei apar cateva potentiale pericole ce pot strica o vacanta sau pot crea neplaceri soferilor in trafic. Dintre acestea se pot enumera:

1. Caderea frunzelor. Frunzele cazute adunate pe marginea drumurilor in combinatie cu apa de la ploaie sau baltile formate se pot transforma intr-un adevarat patinoar in caz de franare sau schimbare brusca de directie. Controlul masinii se poate pierde usor si in plus frunzele pot ascunde gropi in carosabil, de aceea se recomanda sofatul cu atentie in astfel de cazuri si evitarea portiunilor acoperite cu cantitati mari de frunze.

2. Inceperea scolilor. Cum toamna reprezinta si inceputul scolii, soferii trebuie sa fie mult mai atenti atunci cand circula in zonele scolilor sau a gradinitelor. Copiii, in mod special atunci cand sunt in grupuri mari devin mai neatenti la trafic, de aceea se recomanda atentie sporita.

3. Vremea schimbatoare. Toamna este anotimpul celor mai bruste schimbari ale conditiilor meteo, vremea insorita putand fi inlocuita usor cu ploaie sau cu portiuni de drum cu ceata. De asemenea toamna tarzie ofera conditii optime de polei la primele ore ale diminetii, acestea fiind suficiente motive pentru care stilul de condus trebuie adaptat in permanenta.

4. Activitatea intensa a animalelor salbatice. In cazul in care se circula in afara oraselor in zone dens populate de animale salbatice se recomanda atentie sporita in aceasta perioada deoarece pentru multe este sezonul de imperechere si in acelasi timp sezonul in care isi aduna hrana pentru perioada de iarna.

La ce anume mai esti atent cand conduci toamna? Comenteaza mai jos!

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *