Concurenta directa pentru Tesla Model S anunta data sa de lansare si tehnologiile sale

img
Home / Masini noi 2018 pe piata auto / Concurenta directa pentru Tesla Model S anunta data sa de lansare si tehnologiile sale
/
86 Views

Lucid Motors care se anunta drept un concurent de temut pentru Tesla, a dezvaluit mai multe despre viitoarea sa Lucid Air 100% electrica care va fi lansata la inceputul anului 2021.

Piata masinilor electrice continua sa fie din ce in ce mai bine dezvoltata, dar si din ce in ce mai generoasa in ceea ce priveste noile modele. Si mai nou, se pare ca mai este inca un nou constructor pe piata- este vorba despre Lucid Motors. Iar masina sa care se anunta drept o concurenta directa pentru Tesla Model S, va fi dezvaluita la un eveniment virtual anuntat pentru data de 9 septembrie.

Initial, Lucid ar fi vrut sa prezinta masina sa la Salonul din New York din primavara, dar aceasta a fost anulat din cauza pandemiei cu coronavirus. Deci ar trebui sa stim cat de curand o multime de lucruri noi despre caracteristicile tehnice ale acestei masini berline 100% electrice care va concura cu Tesla Model S.

Zvonurile sugereaza deja ca versiunea de productie ar putea sa pastreze fisa tehnica a prototipului cu bateriile sale de 130 de kwh, o autonomie de 640 de km si o viteza de 320 de km pe ora. Asteptand insa, Lucid dezvaluie cateva lucruri despre viitoare sa masina. Incepand cu Lucid DreamDrive, sistemul sau avansat de asistenta la condus, care ne duce cu gandul la Autopilot de la Tesla. Si chiar daca acesta din urma privilegiaza camerele pentru a analiza mediul din jur, se pare ca la Lucid se folosesc LiDAR, radar prin laser, adica.

Este o tehnologie de cea mai mare rezolutie, care este plasata in fata masinii si care este cuplata la numai putin de 32 senzori diversi. Un condus semi-automat de nivel 2. Functionalitatile asigurate de catre sistem sunt numeroase- analiza imprejurimilor masinii, supravegherea unghiurilor moarte, protectia de traficul transversal, recunoasterea indicatoarelor, frana de urgenta automata, alerta anti-somnolenta si distragere, asistenta la conducerea semi-autonoma, alerta de trafic, asistenta la parcare, etc.

Conform Lucid, aceste functionalitati, vor permite lui Lucid Air sa asigure o asistenta la condus de nivel 2, dar viitoare actualizari ii vor permite sa treaca la un nivel 3. Se vor face noi actualizari datorita unor importante investitii de miliarde de dolari. Deci cei care vor sa vada noua masina, trebuie sa retina data de 9 septembrie pentru a descoperi prezentarea versiunii de productie pentru Lucid Air, care ne va permite sa aflam mai multe despre designul interior si exterior, specificitati, game, dar si tarife.

In orice caz, masina Lucid Air, este o masina foarte luxoasa, cea mai aerodinamica masina din lume, cu trei motoare electrice, care impreuna vor fi capabile, aparent sa genereze peste 1000 de cai si sa accelereze de la 0 la 96 de km pe ora in mai putin de 2,5 secunde. Si este o masina foarte reusita in ceea ce priveste stilul, datorita unei frumoase omogeneitati moderne. Iar habitaclul sau promite un condus high tech de 5 stele.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *