carvertical VIN

Chinezii de la Geely si Baidu anunta lansarea Ji Yue 01 pana la sfarsitul anului 2023

img
Home / Stiri si noutati auto / Chinezii de la Geely si Baidu anunta lansarea Ji Yue 01 pana la sfarsitul anului 2023

Colaborarea dintre un producator auto si un specialist in noile tehnologii devine ceva obisnuit in secolul XXI. Parteneriatul dintre Geely si Baidu este un exemplu perfect. Impreuna, cele doua marci lanseaza marca Ji Yue. Sau, mai bine zis, isi redenumesc societatea lor comuna, cunoscuta anterior sub numele de Jidu Auto.

Geely si Baidu dezvaluie Ji Yue 01

Intr-un comunicat de presa publicat pe 14 august 2023, Geely a anuntat o noua etapa importanta in colaborarea sa cu Baidu. Cele doua companii se pregatesc sa lanseze primul lor vehicul sub marca Ji Yue. Primul model este denumit sobru „Ji Yue 01” si isi propune sa „redefineasca conceptul de mobilitate inteligenta”, potrivit Geely. Este un model conceput special pentru piata chineza, cu accent pe noile tehnologii si pe solutiile de conducere autonoma.

Impreuna, sub sigla Ji Yue, cele doua companii isi propun sa ofere consumatorilor o „experienta auto inteligenta de neegalat”. Chinezii de la Geely spun ca Ji Yue va avea propria retea de reincarcare in China pentru a raspunde cererii in crestere pe segmentul electric. Totul pare pregatit pentru ca Ji Yue 01 sa debuteze pe piata chineza in al patrulea trimestru al acestui an. SUV-ul electric utilitara

De la Robo-01 la Ji Yue 01?

De fapt, modelul prezentat sub numele de Ji Yue 01 a mai fost deja vazut. Este vorba despre Robo-01 de la Jidu Auto, fostul nume al joint-venture-ului dintre Baidu si Geely. Cele doua companii chineze nu au dat nicio explicatie oficiala pentru schimbarea numelui. Marca nu a mai aparut in presa de cateva luni, lipsind chiar si de la Salonul Auto de la Shanghai. Toate acestea ridica semne de intrebare cu privire la afacerea Baidu in domeniul auto. Ultima stire despre Jidu Auto dateaza din februarie 2023, cand Robo-01 era testat in patru orase din nordul Chinei.

In cele din urma, se pare ca Geely si Baidu nu si-au abandonat proiectele. Intre Robo-01 si Ji YUe 01, abordarea a ramas aceeasi. Acest prim model ar trebui sa „deschida calea pentru dezvoltarea masinii inteligente”. Baidu intentioneaza sa aplice know-how-ul sau in materie de software, conectivitate si inteligenta artificiala. Intr-adevar, noua marca chineza Ji Yue se bazeaza pe expertiza si know-how-ul recunoscut al Geely in domeniul productiei de automobile si pe stapanirea de catre Baidu a noilor tehnologii.

Trecerea de la Jidu Auto la Ji Yue va fi, probabil, mai mult decat o simpla chestiune de nume. Potrivit colegilor nostri de la CNEvPost, Jidu Auto era detinuta in proportie de 55% de Baidu si 45% de Geely. Sub conducerea Ji Yue, actionariatul s-a schimbat: Geely a preluat 65% si Baidu 35%. Este usor de inteles de ce marca Jidu Auto nu a mai fost in atentia presei. Probabil ca Geely a considerat ca implicarea sa in societatea mixta merita mai multa recunoastere, ceea ce a determinat cele doua companii sa revizuiasca impartirea actiunilor si sa schimbe in acelasi timp numele.

Parteneriate intre marci chinezesti

Colaborarea dintre doua marci chinezesti devine din ce in ce mai frecventa. Companiile din Regatul Mijlociu si-au dat seama ca pot fi mai puternice daca lucreaza impreuna. Acesta este motto-ul BYD, principalul producator auto chinez din segmentul electric, care face apel la omologii sai sa isi uneasca fortele pentru a face din China „un lider in industria auto” si pentru a „darama vechile legende”. Seful marcii, Wang Chuanfu, considera ca cei 1,4 miliarde de locuitori ai Chinei „trebuie sa vada o marca chineza devenind globala”.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *