Chestionare auto categoria D online

Sustine-ne cu un Like sau Plus! Multumim!

secrete permis de conducere

  »» Intrebari DRPCIV

  »» Utile soferilor

  »» Curs de mecanica

  »» Definitii auto

Toate chestionarele auto DRPCIV de pe www.odat.ro sunt actualizate permanent de catre oficialii DRPCIV conform ultimelor modificari aduse Noului Cod Rutier.

drpciv

Acestea simuleaza in format electronic toate conditiile din timpul examenului teoretic oficial, singura diferenta intre teste fiind ordinea in care se succed intrebarile.

Autovehicule ce pot fi conduse cu permis Categoria D si subcategoriile acesteia:

Categoria D

Aceasta categorie este necesara soferilor ce conduc pe drumurile publice autovehicule destinate transportului de persoane cu mai mult de 8 locuri pe scaune in afara de cel al conducatorului auto. Acestor autovehicule li se poate atasa si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu este mai mare de 750 kg.

Conditii ce trebuie indeplinite: 24 de ani impliniti este varsta minima la care se poate obtine permis categoria D.

Subcategoria DE

Detinatori acestei categorii pot conduce pe drumurile publice ansambluri de vehicule formate dintr-un autovehicul tragator din categoria D care are atasata o remorca cu masa totala maxima autorizata mai mare de 750kg.

Conditii ce trebuie indeplinite: la fel ca si in cazul categoriei D, persoanele care doresc sa obtina aceasta categorie trebuie sa aiba cel putin 24 de ani impliniti.

Subcategoria D1

Este destinata conducerii autovehiculelor proiectate si construite special pentru transportul de persoane care au un numar de maxim 16 locuri pe scaune in afara de cel al soferului si care nu depasesc 8 metri lungime. Cu aceasta subcategorie se poate conduce si ansamblul de vehicule format dintr-un autovehicul tragator din categoria D1 si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu este mai mare de 750 kg.

Conditii ce trebuie indeplinite: pentru a putea obtine aceasta subcategorie, solicitantii trebuie sa aiba cel putin 21 de ani impliniti.

Subcategoria D1E

Cu aceasta subcategorie se poate conduce ansamblul de vehicule format dintr-un autovehicul tragator ce se incadreaza in subcategoria D1 si o remorca cu masa totala maxima autorizata mai mare de 750 kg si care impreuna nu au o masa totala maxima autorizata mai mare de 12.000 kg.

Conditii ce trebuie indeplinite: permisul pentru acesta categorie se poate obtine numai de catre persoane care au cel putin 21 de ani impliniti.

Durata si conditiile in care se poate urma scoala de soferi pentru categoria D

chestionare auto categoria d

1. In cazul in care se detine permis de conducere categoria C sau D1 si se doreste obtinerea uneia dintre categoriile D, DE sau D1E, se efectueaza 66 de ore de teorie si 30 de ore de practica. In acest caz, cursul dureaza 8 saptamani.

2. In cazul in care nu se poseda permis de conducere din categoriile C sau D1, cursurile dureaza 12 saptamani si nu se poate desfasura decat concomitent cu cele pentru obtinerea categoriei C sau CE.

Care sunt obligatiile cursantului

  • - sa nu absenteze de la orele de pregatire teoretica si practica.
  • - sa aiba in permananta asupra sa actul de identitate.
  • - sa respecte indicatiile instructorului precum si programa care i s-a adus la cunostinta.
  • - sa promoveze testele de absolvire a scolii de soferi la care s-a pregatit.

Conditiile de inscriere la examen

  • - sa fie apt din punct de vedere medical si psihologic pentru a conduce autovehicule.
  • - sa posede permis de conducere pentru categoriile B, C sau D1 in functie de durata cursurilor, conform prevederilor legale.
  • - sa nu existe pe numele sau o condamnare definitive pentru una din infractiunile prevazute de OUG 195/2002 art.24.

Componenta dosarului pentru examen

  • - fisa de scolarizare completata si eliberata de scoala de soferi.
  • - cererea de inscriere la examen.
  • - fisa medicala din care sa reiasa ca solicitantul este apt atat din punct de vedere medical pentru conducerea autovehiculelor pe drumurile publice.
  • - avizul psihologic obtinut de la institutiile autorizate in acest sens.
  • - cazierul judiciar pe care sa fie trecuta mentiunea: pentru examen auto.
  • - chitanta prin care se face dovada platii contravalorii permisului de conducere.
  • - o fotografie color tip permis de conducere.
  • - copii dupa actul de identitate si dupa permisul de conducere daca este cazul.
  • - chitantele care sa dovedeasca achitarea integrala a taxelor de scolarizare.

Probele din timpul examenului

Sustinerea examenului consta in proba teoretica si proba practica, proba teoretica fiind prima care se sustine in cazul tuturor categoriilor.

Proba teoretica - in cadrul acestei probe, cursantul va completa un chestionar DRPCIV cu 26 de intrebari. Primirea calificativului "admis" are loc in momentul in care se raspunde corect la cel putin 22 de intrebari intr-un interval de timp de maxim 30 de minute. Gresirea a 5 raspunsuri duce la acordarea automata a calificativului "respins" si incheierea probei.

Proba practica - aceasta consta in conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul din categoria pentru care se sustine examenul, in prezenta unui examinator. In cazul in care se sustine examen pentru categoriile DE sau D1E, autovehiculului i se va atasa si o remorca.

Cum se completeaza chestionare auto categoria D?