Cele mai interesante citate, maxime si aforisme despre masini

img
Home / Blog auto / Cele mai interesante citate, maxime si aforisme despre masini
/
49 Views

De la prima masina inventata si pana in momentul prezent a avut loc o revolutie care a schimbat cumva acest obiect in ceva care ajunge sa ne defineasca personalitate si sa fie aproape indispensabil din viata in mediul urban. Masina pe care cineva o conduce spune multe despre persoana iar intr-o lume in care prima impresie este adesea si cea mai importanta masina este de multe ori aleasa nu pentru cel care o cumpara, ci pentru modul in care ii va impresiona pe ceilalti.

Citate despre masini

1 „Masina a devenit un articol de imbracaminte fara de care ne simtim nesiguri, dezgoliti si incompleti” spune Marshall McLuhan, capturand in cateva cuvinte modul in care masina a devenit un important factor in progresul pe scara sociala.
2 „Atunci cand conduci o masina noua te simti ca si cum ai fi intr-un portofel burdusit cu bani, cu bancnotele plesnindu-te peste urechi in timp ce zboara pe fereastra” declara despre masini Grey Livingston, subliniind in mod corect faptul ca investitia intr-o masina noua, scumpa, de dragul imaginii este doar un mod de a irosi banii. Masinile se numara printre bunurile care se devalorizeaza cel mai rapid.
3. „Masina a devenit sanctuarul secular al individului, templul inchinat lui insusi” sugereaza Edward McDonagh. De multe ori, momentele petrecute in trafic, singuri in masina sunt singurele momente pe care omul modern, mult prea ocupat intr-un stil de viata haotic le are pentru sine.
4 „Masina a devenit carapacea, scutul de aparare si de atac al celor din oras si suburbii” subliniaza Marshall McLuhan. Este bine punctat faptul ca masina devine aproape o extensie a personalitatii pentru individul urbanizat.

Nu toti sunt insa de parere ca masina este intr-adevar un avans bine venit al civilizatie. Este de asteptat ca orice progres tehnologic sa intampine si pareri critice. Dintre opiniile nu exact pozitive legate de masina, chiar si cei care nu se vad traind in epoca dinaintea inventiei acesteia, vor recunoaste uneori un sambure de adevar.
5 „Omul civilizat a construit masina, dar a uitat intrebuintarea picioarelor” spune Ralph Waldo Emerson.
6 „Cei mai multi oameni sunt innebuniti dupa masini. Intra in panica daca gasesesc o mica zgarietura pe capota si vorbesc intotdeauna despre cati kilometri au facut cu un litru de benzina. Daca isi cumpara masina noua incep imediat sa se gandeasca cum pot sa o vanda mai avantajos pentru a isi lua una si mai noua. Mie nu imi plac nici macar masinile vechi. Mai bine as avea un cal. Un cal este, macar, mai apropiat de rasa umana” se confeseaza J.D. Salinger
7 „Automobilul nu numai ca a pus stapanire pe strada, dar a provocat si disparitia tesutului viu al orasului. Pofta lui de a acapara spatiu este insatiabila; miscandu-se sau repezindu-se in parcari, el devoreaza terenul urban, facand ca cladirile sa devina insule solitare ale spatiului de locuinte intr-o mare spumegand de trafic periculos si aglomerat” declara James Marston Fitch.

Mai departe de analizele filozofice ale rolului masinii in societate si modului in care inventia acesteia a schimbat permanent si complet pulsul spatiilor urbane, exista si parerile care trebuie neaparat mentionate, pentru simplul fapt ca dau dovada de un umor contagios.
8 „Cel mai sigur dispozitive de siguranta al unei masini este o oglinda retrovizoare cu un politist in ea” – Dudley Moore
9 „Un copac loveste o masina numai in caz de legitima aparare”
10 „Un barbat care poate conduce o masina in siguranta in timp ce saruta o fata draguta, nu da atentia cuvenita sarutului” – Albert Einstein.

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *