Cele mai importante calitati ale unui un sofer profesionist

img
Home / Blog auto / Cele mai importante calitati ale unui un sofer profesionist
/
65 Views

Diferenta dintre un sofer profesionist si un sofer amator nu sta doar in atestatul de care soferul profesionist are nevoie pentru a profesa. Soferii profesionisti detin toate categoriile de permis si practica sofatul ca o cariera, mai mult decat un hobby.

Pentru a ajunge in acest punct soferii profesionisti trebuie sa sustina un numar de examene dificile care testeaza calitatiile necesare acestei ocupatii.

7 calitati ale unui sofer profesionist

  1. Un sofer profesionist trebuie sa aiba atentie distributiva pentru ca are nevoie sa fie adesea atent la mai multe directii si mai multi factori in timp ce conduc.
  2. Un sofer profesionist gandeste intotdeauna in perspectiva, in mod special atunci cand conduce un autovehicul de dimensiuni mari, precum un TIR, la care este nevoie de calcule exacte pentru diverse manevre in trafic. Soferul profesionist trebuie sa cunoasca exact dimensiunile, greutatea si manevrabilitatea autovehiculului pe care il conduce pentru a putea calcula corect manevre ce pot deveni altfel periculoase.
  3. Un sofer profesionist ia decizii in mai putin de o secunda, pentru ca atunci cand se afla la volanul unui autovehicul masiv, greu de controlat, deciziile corecte pentru a evita situatiile neplacute trebuie luate in mai putin de o fractiune de secunda.
  4. Nu pot deveni soferi profesionisti posesorii de carnet auto care nu exceleaza la categoria indemanare, pentru ca este nevoie de atentie, viteza de reactie si indemanare in manevrarea unui autovehicul de dimensiunea unui TIR pe drumurile publice. Uneori drumul poate fi prea ingust, alteori pot fi necesare o serie de manevre de precizie doar pentru a parca autovehiculul.
  5. Un sofer profesionist trebuie sa treaca prin cele mai dificile examene teoretice auto pentru obtinerea atestatului, asta pentru ca in materie de cunostinte unui sofer profesionist i se cere mult mai mult decat unui sofer amator. Soferii profesionisti trebuie sa aiba cunostinte mecanice, de prim ajutor dar si cunostinte legate de marfa pe care o transporta, categoriile de risc si modul de gestionare a unor astfel de situatii.
  6. Soferii profesionisti nu isi permit sa isi piarda calmul asa cum o fac de multe ori soferii amatori in trafic. Plecati la curse lungi, soferii profesionisti trebuie sa aiba capacitatea de a-si pastra calmul si a-si conserva energia astfel incat sa se poata concentra la timp.
  7. Nu in ultimul timp, un sofer profesionist trebuie sa reactioneze intotdeauna constient, nu pe baza de reflexe pentru ca reflexele pot duce cateodata la decizii gresite. Fiecare manevra si fiecare decizie luata de un sofer profesionist este o decizie bazata pe experienta si pricepere.

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *