Cele mai ieftine masini prin Programul Rabla in 2015

img
Home / Programul Rabla 2019 / Cele mai ieftine masini prin Programul Rabla in 2015
/
2647 Views

Programul Rabla, demarat in anul 2005 este una dintre initiativele guvernamentale de succes in ceea ce priveste innoirea parcului auto. Doar la inceputul anului 2015, spre exemplu, vanzarile de autoturisme noi au crescut cu aproximativ 16% fata de aceeasi medie a anului trecut.

Prima de casare combinata cu eco bonusurile disponibile inseamna o reducere substantiala de aproximativ 2000 de euro pentru o masina noua.

Cu toate ca soferii romani au inceput sa se orienteze catre masinile noi, acestia prefera in continuare alternativele mai ieftine, producatori precum Renault cu Dacia sau Fiat, avand un mare succes datorita preturilor mici. Pe anul 2015, lista celor mai ieftine 10 masini disponibile prin Programul Rabla porneste de la micutul Fiat Panda, la doar 5.500 de euro si se incheie tot cu un Fiat, Fiat Punto Classic, la 7.469 de euro.

masini ieftine rabla

1. Fiat Panda, cu motor de 1.1 l si 54 CP – Pret: 5.500 euro

Cea mai ieftina masina din program este carismaticul Fiat Panda, cu motor mic, economic si dotari standard care includ sistem de recirculare aer, sistem Follow me Home si scaune culisante pe fata. Alte optiune importante precum ABS si EBD, aerul conditionat sau inchiderea centralizata sunt optionale si adauga rapid sute de euro la pretul masinii.

2. Fiat Albea, cu motor de 1.4 l si 77 CP – Pret: 5.700 euro

Fiat Albea este una dintre cele mai accesibile masini care poate fi achizitionata prin programul Rabla, pretul sau pornind de la 5.700 de euro pentru varianta standard si ajungand la 6.236 euro pentru varianta Confort. Masina dispune de inchidere centralizata, servodirectie, sistem antifurt si antiincendiu, faruri cu halogen, insa ABS-ul este optional, acest lucru insemnand ca cei interesati trebuie sa plateasca in plus pentru aceasta optiune.

3. Chevrolet Spark, motor de 0.8 l, 51 CP – Pret: 5.832 euro

Chevrolet Spark este o masina cu personalitate, insa acest lucru nu poate compensa pentru faptul ca este dotata cu cel mai mic motor din lista. In principal, Chevrolet Spark este o masina pentru oras, echipata cu aer conditionat, airbag pentru sofer, geamuri electrice pe fata, servodirectie si inchidere centralizata pentru versiunea standard.

4. Dacia Logan, motor 1.4 l, 75 CP – Pret: 5.900 euro

Pentru cei care se asteptau ca topul cu cele mai ieftine masini disponibile prin Programul Rabla sa fie dominat de Dacia, Renault surprinde intrand in top abia pe locul 4. Dacia Logan este o masina spatioasa pentru categoria de pret, insa este prevazuta cu dotari minime in varianta standard: ABS cu AFU, airbag frontal sofer, incalzire – ventilare cu 4 viteze si scaune reglabile. Pentru alte optiuni precum geamuri electrice, airbag-uri suplimentare sau servodirectie si proiectare, cei interesati se pot astepta sa mai scoata din buzunar undeva in jurul sumei de 1000 de euro.

5. Chevrolet Aveo, motor 1.2 l, 72 CP – Pret: 6.494 euro

Chevrolet Aveo este versiunea mai puternica a modelului Chevrolet Spark, aflat pe locul 3 al topului. In afara de diferentele de motorizare, Chevrolet Aveo Sedan si Chevrolet Spark au in comun aceleasi dotari standard: aer conditionat, airbag sofer, geamuri electrice fata, inchidere centralizata si servodirectie.

6. Renault Symbol, motor 1.2 l, 75 CP – Pret: 6500 euro

Cu doar cativa euro mai scump decat masina de pe locul 4, Renault Symbol este una dintre cele mai bune optiuni de buget pentru cei care doresc sa profite de Programul Rabla anul acesta. La 6500 de euro, cu un motor cu propulsor pe benzina, masina include in pachetul standard ABS si scut de protectie la motor. Cu toate ca este o masina destul de spatioasa, buna atat pentru oras cat si pentru drumurile in afara orasului, pentru Renault Symbol optiunile precum servodirectia, aerul conditionat si geamurile electrice sunt optionale si adauga la pret cel putin 1000 de euro fata de varianta standard.

7. Citroen C1 motor 1.0 l, 68 CP – Pret: 6.850 de euro

Toate modelele de Citroen sunt disponibile in cadrul Programului Rabla pe anul 2015, insa cel mai ieftin este Citroen C1, versiunea cu motor pe benzina. Dotarile standard includ ABS, airbag dublu pe fata, geamuri electrice pe fata si inchidere centralizata. Pentru caroseria in 5 usi, cei interesati trebuie sa mai scoata in jur de 400 de euro din buzunar.

8. Dacia Sandero, motor 1.4 l si 75 CP – Pret: 6890 euro

Ca si in cazul Daciei Logan, Dacia Sandero in varianta standard vine cu dotari minime, respectiv ABS, airbag frontal sofer, incalzire si ventilare in 4 viteze si scaune cu reglaj, alte dotari importante precum geamurile electrice, airbag-uri laterale sau directie asistata hidraulic fiind optionale. Cu toate acestea, Dacia Sandero are avantajul unui design modern mult mai atractiv decat cel al Daciei Logan.

9. Hyundai i10, motor 1,1 l, 67 CP – Pret: 7400 euro

Hyundai intra in top pe penultimul loc cu o masina ideala pentru oras datorita dimensiunilor reduse si costurilor relativ mici de intretinere. Hyundai i10 este dotata, in varianta Standard, cu ABS, aer conditionat, sistem de blocare a usilor din spate si servodirectie. Aceasta masina este una care se bucura de o mare popularitate printre soferii din mediul urban.

10. Fiat Punto Classic, motor 1,2 l si 60 CP – Pret: 7.469 euro

Lista incepe si se incheie cu un Fiat. La 7.469 euro Fiat Punto Classic este cea mai „scumpa” masina ieftina disponibila prin programul Rabla in 2015. Dotarile standard includ aer conditionat, servodirectie, sistem Follow me home, geamuri atermice, sistem electronic antifurt, sistem ISOFIX pentru scaune copii pe bancheta posterioara, jante de aliaj. Airbag-ul pentru pasager si geamurile actionate electric la scoaterea cheii din contact sau volanul reglabil pe inaltime si oglinzii exterioare actionate electric cu incalzire sunt optionale si adauga rapid la pretul masinii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *