carvertical VIN

Top 10 cele mai bune GPS-uri si sisteme de navigatie auto

img
Home / Top auto 2023 / Top 10 cele mai bune GPS-uri si sisteme de navigatie auto
/
/
3782 Views

Un GPS este indispensabil la drum lung. Aceste sisteme de navigare prin satelit sunt practice pentru ca, spre deosebire de variantele de pe smartphone sau tableta, nu depind de conexiunea la internet.

Pentru soferii care calatoresc mult in orase necunoscute sau in afara tarii, GPS-ul este o solutie practica care elimina riscul de a te rataci sau a consuma mai mult combustibil decat ai estimat pentru ca ai pierdut prea mult timp ghicind drumul corect.

Hartile fizice sunt de domeniul trecutului, insa GPS-ul nu a fost inca detronat de smartphone. Modele de GPS care apar in top 10 cele mai bune sisteme de navigatie auto sunt solutii de incredere pentru orice sofer. Topul publicat pe www.ODAT.ro a fost realizat notand fiecare produs cu un punctaj de la 1 la 10 pentru fiecare dintre urmatoarele criterii: optiuni, navigatie si design.

Cele mai bune GPS-uri si navigatii auto in acest an

1

1. Garmin Nuvi 2589LMT. Cel mai bun sistem de navigare disponibil pe piata este produs de Garmin si are un scor general de 10 pentru optiuni, navigatie, design si usurinta de utilizare. Este dotat cu sistem de recunoastere vocala si are una dintre cele mai bogate liste de „puncte de interes”, inclusiv restaurante, benzinarii, hoteluri si magazine, acestea putand fi sortate atat dupa categorie, cat si dupa locatie.

2. TomTom Go 500. Tom Tom se numara printre cele mai populare sisteme de navigatie GPS prin satelit cumuland un scor general de 9.53. TomTom este un GPS accesibil, usor de utilizat si cu un design inteligent.

3. Magellan SmartGPS 5390. Cu o denumire inspirata, acest sistem de navigatie GPS se afla pe locul 3 in top, cu un scor de 8.77 si impresioneaza prin sistemul inteligent de conexiune cu smartphone-ul care permite citirea in timp real a review-urilor pentru restaurante, hoteluri sau cafenele, afisarea preturilor la benzina si a detaliilor legate de starea vremii. Este singurul din top 3 care nu este dotat cu comanda vocala.

4. Magellan 5465T-LMB. Pe locul 4 se afla tot un GPS Magellan, de data aceasta cu un scor de 8.65. Modelul 5465T-LMB RoadMate este echipat cu un sistem de monitorizare a traficului, insa nu exceleaza prin comparatie cu alte optiuni disponibile in aceeasi categorie de pret.

5. Garmin Nuvi 68LMT. Castigatorii locului 1 in top sisteme de navigare se regasesc si la mijlocul clasamentului cu un GPS cotat cu un scor de 8.48, cu 1.5 puncte mai putin decat Garmin Nuvi 2589LMT care a reusit sa obtina un scor perfect. 68 LMT pierde puncte pentru faptul ca nu dispune de activare vocala.

.

6. Garmin Nuvi 58 LMT. Garmin se afla si pe locul 6 cu un alt model excelent ca navigare si accesibil ca pret, dar sarac in optiuni suplimentare. Acest model a obtinut un scor mediu de 8.32.

7. TomTom Go 50S. GPS-urile TomTom se deosebesc in primul rand prin accesibilitate si un raport excelent pret calitate. TomTom Go 50S este cotat cu un scor de 7.75, pierzand puncte pentru faptul ca nu este dotat cu optiunile premium standard precum recunoasterea vocala.

.

8. TomTom Go 50. Similar cu modelul de pe locul 7, Go 50 de la TomTom este un GPS basic, extrem de simplu, dar cat se poate de util. Acest model inregistreaza un scor de 6.73.

9. Garmin Nuvi 57. GPS-urile Garmin au fost prezente in top de la locul 1, in mijlocul clasamentului si se regasesc si catre final de lista cu modelul Nuvi 57. Acest GPS cu un scor de 6.65 nu se vinde cu update-uri gratuite pentru harti, astfel incat pentru reinnoirea acestora odata la unul, doi ani trebuie platit suplimentar.

10. Magellan 5220-LM. Magellan incheie topul cu un model accesibil ca pret, dar fara optiune de monitorizare a traficului. Modelul are un scor general de 6.57, cel mai slab din top 10 sisteme navigare.

sisteme de navigatie

navigatie auto

navigatie gps

(1) – puncte definite de utilizator prin care traseul trebuie sa treaca pentru a ajunge la destinatie
(2) – GPS-ul poate crea automat o ruta eficienta pentru destinatii multiple
(3) – GPS-ul poate fi montat si pe orizontala si pe verticala

GPS-ul este in continuare cel mai util dispozitiv portabil pentru navigare, pentru simplul motiv ca functioneaza chiar si acolo unde telefoanele mobile nu au semnal. Cele mai multe GPS-uri se instaleaza cu ajutorul unei ventuze pe parbriz sau pe bord si pot fi incarcate cu ajutorul unui adaptor de la bricheta masinii. GPS-ul portabil are avantajul ca poate fi mutat de la o masina la alta, spre deosebire de sistemele de GPS incorporate.

Sistemele de navigare prin satelit evolueaza rapid, modelele aflate pe primul loc in top sisteme GPS fiind alese pentru optiunile premium, accesibilitate si usurinta de utilizare. Un GPS modern dispune de memorie pe card, de obicei micro SD, care poate fi folosit pentru incarcarea de harti suplimentare, in functie de destinatia aleasa.

GPS-ul este optiunea cea mai sigura de navigare, prin comparatie cu hartile fizice si aplicatiile disponibile pe telefoanele mobile. Acesta va functiona garantat, indiferent de zona, atata timp cat are hartile actualizate si posibilitatea de a fi incarcat de la bricheta masinii. Toate GPS-urile din acest top 10 au garantie de 1 an de zile.

Sisteme de navigatie GPS de top: Garmin VS TomTom

Salvează

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *