Cei admisi la proba teoretica vor putea sustine de mai multe ori proba practica

img
Home / Stiri despre permisul auto / Cei admisi la proba teoretica vor putea sustine de mai multe ori proba practica

Conform legislatiei auto in vigoare, doritorii de permis auto admisi la proba teoretica, dar respinsi la proba practica, trebuie sa sustina din nou ambele examene. Conform unui act normativ publicat vineri, 21 august in Monitorul Oficial, aceasta practica urmeaza sa fie schimbata. Doritorii de permis care promoveaza cu succes proba teoretica vor putea sustine de mai multe ori proba practica, fara a trebui sa repete primul examen.

Ordinul Ministerului Afacerilor Interne nr 97/2015 privitor la completarea si modificarea Ordinului MAI 268/2010 pentru procedura de examinare si obtinere a permisului de conducere, publicat in data de 21 august in Monitorul Oficial, intra in vigoare incepand cu data de 5 octombrie.

proba practica examen autoDin toamna aceasta, candidatii admisi la proba teoretica a examenului auto vor avea posibilitatea sa sustina de mai multe ori proba practica daca nu au fost admisi din prima incercare. Pentru a sustine din nou proba, candidatii vor trebui sa indeplineasca urmatoarele conditii:

 • sa faca 6 ore de pregatire practica suplimentare.
 • sa plateasca taxa de reexaminare.

Proba va fi reprogramata la o perioada de cel putin 15 zile dupa sustinerea primei incercari. Candidatii declarati admisi la proba teoretica vor avea posibilitatea sa sustina proba de traseu de cate ori este nevoie, pe o perioada de un an. Dupa expirarea perioadei de un an in care permisul nu a fost obtinut cu succes, candidatii vor trebui sa efectueze o noua perioada de pregatire.

Persoanele care pica proba teoretica o vor putea sustine din nou tot dupa o perioada de asteptare de 15 zile.

Proba practica a examenului pentru obtinerea permisului se poate obtine doar dupa ce a fost promovata proba teoretica. Cele doua probe se sustin succesiv, in zile diferite. Candidatii pot sustine mai multe probe teoretice (pentru categorii diferite de permis) in aceeasi zi, insa nu pot sustine mai multe probe practice decat in zile diferite.

  Aboneaza-te la Newsletter

  Nume (necesar)

  Email (necesar)

  Leave a Comment

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *