Ce schimbari mai pregateste noul Cod Rutier? Mai ai voie cu ATV?

img
Home / Noul cod rutier - DRPCIV / Ce schimbari mai pregateste noul Cod Rutier? Mai ai voie cu ATV?
/
2179 Views

Pe langa cresterea tolerantei la alcool si impunerea obligatiei de a efectua o vizita medicala inainte de a schimba permisul de conducere, in noul Cod Rutier e foarte posibil sa apara si o serie de masuri discutabile, anume:

  • reabilitarea soferilor cu permise suspendate prin participarea la sedinte de psihoterapie, la cursuri de conducere defensiva, dar si la ingrijirea victimelor accidentelor rutiere;
  • introducerea la nivel national a unor camere video dotate cu radare omologate;
  • implementarea unor sisteme de tip Alcolock in autovehiculele folosite la transportul in comun sau la transportul de marfuri;
  • interzicerea folosirii dispozitivelor de detectare a radarelor fixe pe teritoriul Romaniei;
  • interzicerea accesului pe drumurile publice cu vehicule de tip ATV;

Daca unele dintre masuri par absurde (ultima, de exemplu), introducerea unor dispozitive de tip Alcolock in bordul masinilor ar fi un lucru benefic, care chiar ar putea salva vieti. Practic, aceste dispozitive sesizeaza prezenta aburilor de alcool in aerul expirat de catre sofer si fac imposibila pornirea motorului. Masura ar urma a fi implementata in prima faza in cazul companiilor de transport public in comun, precum si in cazul companiilor de transport de marfuri, cu mentiunea ca pe viitor, exista sansa ca dispozitivele in discutie sa fie incorporate automat in bordul masinilor, tocmai pentru a scadea sansele de producere a accidentelor rutiere.

Reabilitarea soferilor e un capitol sensibil, nu pe fondul obligativitatii de a participa la sedinte de consiliere psihologica sau la cateva sedinte de conducere preventiva, ci mai degraba pe seama obligativitatii de a participa in spitalele locale la stagii de ingrijire a victimelor accidentelor rutiere. Desi in ansamblu este o idee buna, fiind menita a disciplina soferii cu permise suspendate, exista presiuni din partea mai multor organizatii non-guvernamentale ca stagiile de ingrijire a victimelor sa nu aiba loc, tocmai pentru a nu crea conflicte emotionale intre soferii indisciplinati si victimele accidentelor rutiere.

Te-a oprit vreodata Politia pe drumurile publice cand mergeai cu ATV-ul? Comenteaza mai jos!

1 Comments

  1. Aberant sa nu poti sa mergi cu atv pe drumul public asa ceva nu se poate nu suntem europeni,adica carute tractoare etc au voie… Nuuuu la tribunal direct ma duc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *