carvertical VIN

Ce sa faci ca sa nu iti risti viata la volan

img
Home / Sfaturi utile pentru soferi / Ce sa faci ca sa nu iti risti viata la volan

Accidentele fac parte din realitatea traficului rutier chiar daca nici un sofer nu isi doreste sa fie implicat in vreunul. Neatentia, oboseala dar si neadaptarea vitezei si a stilului de condus la conditiile traficului sunt numai cativa factori care pot duce la producerea de accidente.

Cateva sfaturi care pot ajuta la evitarea accidentelor:

– pastreaza-ti nivelul de concentrare. Nivelul de concentrare dar si cel de reactie la conditiile de trafic scad odata cu instalarea oboselii, de aceea este recomandat ca la cele mai mici semne de moleseala sa se consume cafea sau bauturi energizante care sa mentina nivelul de alerta ridicat.

In conditiile in care nu se mai poate acorda o atentie sporita traficului din cauza oboselii este indicat sa se ia o pauza de odihna.

– nu te lasa distras la volan. Vorbitul la telefon, trimiterea de mesaje sau verificarea email-urilor sunt numai cateva dintre actiunile care trebuie evitate in timpul sofatului. Cateva secunde de neatentie pot provoca accidente cu consecinte grave.

– acorda atentie traficului. Atentia este unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa se tina cont la volanul masinii. Este indicat sa se acorde atentie atat masinilor din fata cat si celor din spate sau din lateral iar in cazul in care exista soferi care conduc agresiv sau care fac greseli in trafic este indicat sa se evite circularea in preajma acestora. In plus, o observare de ansamblu a traficului ajuta la evitarea eventualelor pericole.

aplica toate regulile de circulatie. Aplicarea si respectarea regulilor de circulatie si a indicatoarelor rutiere ajuta la evitarea accidentelor, de aceea se recomanda reducerea vitezei in apropierea trecerilor pentru pietoni, semnalizarea de fiecare data a schimbarii directiei de mers, folosirea luminilor de ceata numai in conditii de ceata, folosirea luminilor de intalnire inafara localitatilor indiferent ca este zi sau noapte si aprinderea acestora in localitati imediat ce conditiile de vizibilitate o impun, etc.

In plus, nu se vor efectua depasiri ale coloanelor de masini si nu se va incalca linia continua, cea din urma fiind trasata in locurile cu vizibilitate redusa si in care au loc foarte des accidente.

– verifica periodic starea masinii. Verificarea periodica a starii tehnice a masinii reduce riscul de accident. Verificarea presiunii in anvelope, verificarea franelor si a directiei sunt cateva aspecte de care trebuie sa se tina cont.

– nu conduce agresiv. Stilul agresiv de sofat va duce mai devreme sau mai tarziu la accidente, asta deoarece oricand poate aparea in trafic un sofer neexperimentat sau un pieton ce nu mai poate fi evitat.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *