Ce modificari au aparut in noul Cod Rutier

Datorita numarului imens de accidente rutiere in care au fost implicate masini straine, dar si a plangerilor la Politie referitoare la activitatea din trafic a celor cu masini inmatriculate in strainatate (a se citi in Bulgaria majoritar), statul roman a decis limitarea posibilitatii de deplasare pe drumurile publice la bordul unor masini inmatriculate in strainatate (masura valabila doar pentru masinile din Italia, Bulgaria si Spania).
Toti cei care circula cu astfel de masini au dreptul de a utiliza drumurile nationale pentru o perioada de maxim 90 de zile pe an, in caz contrar riscand o amenda care incepe de la 560 de RON si care creste progresiv, la care se adauga si posibilitatea de a avea confiscate placutele si certificatul de inmatriculare.
Aceasta nu este singura modificare a Codului Rutier, ea fiind poate doar cea mai importanta din urmatorul set de noi reguli:
- B1 nu se mai considera subcategorie, ci categorie de sine statatoare;
- toti cei care doresc sa conduca scutere pe drumurile publice au nevoie de permis de conducere. De altfel, aceasta modificare a intrat prima in vigoare inca din data de 19 ianuarie 2013;
- schimbarea permisului de conducere pentru toate categoriile necesita si o vizita medicala;
- permisele auto de conducere a masinilor din categoriile C si D sunt valabile doar 5 ani si bineinteles, la fiecare reinnoire a permisului, soferii vor fi nevoiti sa efectueze o vizita medicala intr-un cabinet autorizat.
Aceste modificari au survenit atat pentru a limita numarul soferilor care isi inmatriculau masina in Bulgaria pentru a scapa de taxe, dar si pentru a alinia Codul Rutier romanesc la standardele celorlalte state europene.
Sunt utile aceste modificari aduse noului Cod Rutier? De ce? Comenteaza mai jos!