carvertical VIN

Ce modificare sa nu faci masinii daca vrei sa eviti inchisoarea

img
Home / Stiri despre permisul auto / Ce modificare sa nu faci masinii daca vrei sa eviti inchisoarea
/
914 Views

Poate suna greu de crezut, dar modificarile pe care le aduci masinii se pot transforma in ani grei de inchisoare, cel putin daca legea propusa de un grup de liberali va intra in vigoare.

Este vorba de o initiativa discutata la nivel european si preluata de curand si de politicienii romani conform careia modificarea kilometrajului poate fi pedepsita cu inchisoare de pana la 5 ani.

Aceasta modificare este realizata de obicei cu intentia de a pacali cumparatorii atunci cand se vinde o masina second hand si de aceea ar putea intra in categoria inselaciuni, fiind pedepsita ca atare.

Proiectul de lege propus de liberali – 2 pana la 5 ani inchisoare pentru masluirea kilometrajului

modificare kilometri

Proiectul de lege propus de un grup de liberali propune sa fie considerata inselaciune modificarea datelor sau caracteristicilor vehiculelor, inclusiv kilometrajul, dar si acoperirea in mod intentionat a unor defecte. In aceasta definitie ar fi incluse: elementele de identificare, modificari si interventii neomologate, modificare istoricului reviziilor sau tainuirea reparatiilor si accidentelor in care autoturismul a fost implicat. Proiectul vine in completarea Codului Penal introducand infractiunea de „inselaciune privind date sau caracteristici ale vehiculelor„.

Daca proiectul va fi aprobat, service-urile si persoanele particulare care efectueaza astfel de operatiuni vor putea fi pedepsite aspru. Este neclar inca in ce mod ar putea fi descoperite astfel de infractiuni in conditiile in care pentru aproape orice model de autoturism se pot obtine carti de service sincronizate cu numarul de kilometri de pe bord.

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *