Ce gresim la examenul auto de traseu?

img
Home / Examenul auto / Ce gresim la examenul auto de traseu?

Pentru cei care tocmai s-au hotarat sa isi ia carnetul de sofer, preturile scolilor de soferi din Romania pentru obtinerea permisului auto de categoria B variaza intre 800 si 1500 lei. Diferenta mare de pret poate aparea din tipul masinii pe care doreste cursantul sa urmeze scoala, servicii adiacente sau calitatea instructorului, in functie de promovabilitatea elevilor sai.

Examenul scris poate da batai de cap cursantilor, necesitand studierea aprofundata a legislatiei auto, dar si completarea de chestionare auto, pentru verificarea cunostintelor. Studiile arata ca cu cat se completeaza mai multe chestionare auto inainte de examenul la sala, cu atat cursantul are sanse mai mari sa promoveze. Asadar, la examenul teoretic, lucrurile sunt simple: cu cat studiezi mai mult, cu atat iti cresc sansele de reusita.

In ceea ce priveste examenul practic insa, aici pot interveni si alte variabile, cum ar fi emotiile, lipsa de stapanire de sine, nesiguranta, politistul rutier pe care nu are nimeni sansa sa il cunoasca inaintea examenului, dar si traficul aglomerat.

Greseli comune la examenul auto, care te pot costa carnetul de conducere

Exista cateva greseli comune care se repeta la examenul de traseu, care ar putea fi evitate. Iata cateva dintre ele si felul in care le puteti evita:

 1. Emotiile

Poti fi cel mai bun sofer; daca nu inveti sa iti stapanesti emotiile, poti rata obtinerea permisului auto de la prima incercare. Este important de retinut faptul ca politistul care te insoteste la examen nu are interesul sa iti dea “respins”, dar nici nu poate sa iti stapaneasca el emotiile si nici nu poate sa te treaca, daca faci greseli grave. Asadar, responsabilitatea in ceea ce priveste aceste aspecte este in totalitate a ta.

 1. Acordarea de prioritate

Una dintre principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere este neacordarea prioritatii. La examenul auto, trebuie sa fii atent la trecerile de pietoni, unde este obligatoriu sa acorzi prioritate pietonilor care isi manifesta intentia de a trece, apoi indicatoarele de prioritate trebuie respectate, iar daca politistul te duce intr-o intersectie nesemnalizata cu indicatoare rutiere, nu uita sa respecti regula prioritatii de dreapta. Nu uita! Daca gresesti o singura data in ceea ce priveste prioritatea in trafic, vei pica examenul practic.

 1. Parcarile

In ceea ce priveste parcarile, totul se rezuma la exercitiu. Exerseaza si in afara orelor de conducere, intr-un poligon. Ceea ce mai poti face este sa alegi sa faci scoala de soferi pe o masina din clasa mica, acestea fiind mult mai usor de parcat decat masinile mari si mult mai usor de manevrat. Daca simti ca ai o slabiciune la capitolul parcari, insista ca instructorul sa repete cu tine toate tipurile de parcari, pana reusesti sa le executi corect si daca este nevoie, cumpara 2 ore in plus, special pentru aceasta manevra.

  Aboneaza-te la Newsletter

  Nume (necesar)

  Email (necesar)

  Leave a Comment

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *