carvertical VIN

Cati romani au permis de conducere si ce masini conduc romanii?

img
Home / Blog auto / Cati romani au permis de conducere si ce masini conduc romanii?
/
/
7896 Views

Datele oficiale Agerpres din 2014 arata ca in Romania sunt aproape 7 milioane de soferi, din care 2 milioane au varste cuprinse intre 51 si 70 de ani. 3,2 milioane de permise apartin persoanelor care se incadreaza in categoria de varsta 31-50 de ani, iar 1,4 milioane apartin persoanelor ce se incadreaza in categoria de varsta 21-30 de ani.

In ceea ce priveste numarul de barbati si femei soferi, se pare ca cele mai multe permise de conducere sunt detinute de barbati, care dubleaza numarul femeilor care conduc. Astfel, in Romania exista la momentul actual peste 4 milioane de barbati soferi si sub 2,2 milioane de soferite.

masini preferate de romaniIn ultimul an a crescut si parcul auto din Romania, la finele lui 2014 acesta inregistrand peste 6,27 milioane de unitati, mai mult cu aproape 5% fata de aceeasi perioada a anului 2013. Dintre acestea, aproape 3 milioane de vehicule au o vechime mai mare de 12 ani, semn ca parcul auto national are inca nevoie de improspatare.

Cei mai multi romani au optat pentru masini cu motoare pe benzina, acestea ajungand la un numar de peste 3 milioane, in timp ce masinile cu motoare pe motorina au fost cumparate de mai putin de 1,8 milioane de romani.

In ceea ce priveste vechimea vehiculelor, la extrema se afla peste 1 milion de autovehicule mai vechi de 20 de ani, in timp ce numarul celor ce au mai putin doi ani vechime este de doar 200.000.

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *