Cate masini „verzi” are Romania?

img
Home / Stiri despre permisul auto / Cate masini „verzi” are Romania?
/
562 Views

Cand spunem masini „verzi”, ne referim la cele hibride si la cele electrice, deci acele autoturisme construite pentru a contribui la protectia mediului.

Masinile verzi sunt inca o noutate pentru piata din Romania, iar cei care au optat pentru una dintre aceste masini sunt putini. In 2014, cifrele arata ca doar 52 de romani conduc masini eco, potrivit datelor furnizate de DRPCIV si citate de Agerpres.

Dintre aceste 52 de autoturisme „verzi”, 35 au fost inmatriculate in 2014, ceea ce inseamna ca in 2014 piata de autoturisme eco aproape s-a triplat. Dintre cele 35 de masini verzi noi vandute in 2014, doar 9 au fost electrice, restul de 26 fiind masini hibrid.

masini verzi romaniaAsa cum era de asteptat, comparativ cu piata europeana de masini eco, Romania se afla pe ultimul loc, acest clasament fiind condus de Norvegia, urmata de Franta, Olanda, Marea Britanie si Germania. Norvegia are in acest moment inmatriculate peste 19.000 de autoturisme electric si hibrid, in timp ce in Franta sunt inregistrate peste 16.000 de unitati, in Olanda peste 15.000, iar in UK peste 14.000 de unitati.

Speram ca si piata din Romania sa se dezvolte la acelasi nivel in urmatorii ani si sa urmeze trendul lansat de tarile dezvoltate din Vestul Europei.

Ce ai auzit despre masinile eco comparativ cu celelalte? Comenteaza mai jos!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *