Care sunt masinile electrice asteptate pana in 2024?

img
Home / Stiri si noutati auto / Care sunt masinile electrice asteptate pana in 2024?

Piata auto este la cotitura. Masinile electrice reprezinta acum 15% din piata. Odata cu intrarea in vigoare a noii legi Euro 7 in 2035 (pe care Renault spera sa o amane pana in 2040), masinile diesel, pe benzina si hibride vor fi interzise la vanzari noi in Europa, astfel ca producatorii auto se pregatesc sa faca trecerea la masini electrice si vehicule grele. Acest lucru este valabil si in cazul Regatului Unit, care nu mai face parte din UE din 2020. Din acest motiv, multe marci au scos deja pe piata modele de acest tip. Altele sunt, de asemenea, planificate pentru 2024. Aceasta motorizare este din ce in ce mai populara si a depasit deja numarul de inmatriculari diesel.

Unii producatori au stabilit recent recorduri in ceea ce priveste autonomia unui automobil electric. De asemenea, merita mentionat faptul ca, in unele tari, guvernul a introdus un bonus ecologic pentru a face masinile electrice mai ieftine. Sunt asteptate noi modele de la o serie de producatori, iar aici va prezentam cateva dintre ele.

Audi A6 e-tron

Gama electrica a celor de la Audi urmeaza sa se extinda foarte curand. In prezent, marca germana se limiteaza la crossovere si la modelul sportiv e-tron GT, dar o berlina va fi adaugata in gama. Modelul A6 e-tron va fi produs in China in 2024. Dupa cum sugereaza si numele sau, va fi un echivalent electric al actualului A6. Acesta va fi unul dintre pilonii noilor fete ale Audi electrice din viitor.

Citroën Oli

Citroën este, de asemenea, in curs de a deveni electric. Oli a fost prezentat la sfarsitul anului 2022. Acesta prezinta noile logo-uri si noul limbaj stilistic al marcii. Pana in 2024, producatorul francez va produce un mic crossover urban 100% electric. Obiectivul este de a maximiza spatiul interior, pastrand in acelasi timp dimensiunile cat mai compacte pentru a se adapta la traficul urban. Este probabil ca acest lucru sa se afle in centrul noii sale strategii.

Hyundai IONIQ 7

Gama electrica Hyundai, formata in prezent din compactul IONIQ 5 si berlina IONIQ 6, a fost extinsa pentru a include acum IONIQ 7. Acesta este un crossover de familie de mari dimensiuni destinat in primul rand Statelor Unite. Este, de asemenea, varul lui KIA EV9 prezentat cu putin timp in urma. Acesta urmeaza, bineinteles, sa fie pus in vanzare in Europa.

Jeep Recon

Dupa lansarea lui Avenger, marca Jeep doreste sa continue sa se orienteze catre vehiculele electrice. SUV-ul Recon vine sa completeze gama, pozitionat in segmentul superior (C – compact). Acesta este, bineinteles, programat pentru vanzare in Europa. Cu siguranta nu este un crossover, ci un echivalent electric al lui Wrangler, care ar trebui sa fie capabil sa ofere exact aceleasi capacitati off-road.

Mini Aceman

Programat pentru lansare la sfarsitul anului 2024, Mini Aceman va fi un crossover urban electric de mici dimensiuni, conceput pentru a completa viitorul Countryman EV. Acesta va creste in dimensiuni pentru a rivaliza cu Smart. In ceea ce priveste stilul, nu este o revolutie, dar Mini continua sa capitalizeze ceea ce a facut si inca mai face succesul sau.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *