carvertical VIN

Când faci prima revizie a mașinii?

img
Home / Sfaturi utile pentru soferi / Când faci prima revizie a mașinii?
/
/
772 Views

O masina noua implica o serie de responsabilitati. Una dintre responsabilitati este revizia.

In general, prima revizie a masinii se va face dupa 10.000 de km, dar este foarte important sa verificati manualul masinii si in functie de acesta sa stabiliti cu exactitate cand se va face revizia. Depinzand de modelul masinii pe care tocmai ati achizitionat-o, perioada recomandata a reviziei poate sa difere. La o prima revizie, de obicei se stabileste daca masina are nevoie de un nou schimb de ulei. De asemenea, tot la aceasta revizie se mai schimba si filtrul de cabina, precum si cel de aer.

A doua revizie generala se face dupa aproximativ 15.000 de km, iar in acest moment mecanicul de obicei se uita la filtrul de combustibil, acesta fiind si de cele mai multe ori schimbat. Filtrul de combustibil are un rol foarte important si anume acesta filtreaza combustibilul inaine ca acesta sa ajunga la motor, in carburator si in injectoare. Impuritatile sunt prinse in acest filtru. Filtrul acesta ar trebui verificat, dar si schimbat la fiecare 10.000 km.

A treia revizie a masinii se face dupa 30.000 de km. In acest moment, cel mai probabil filtrul de aer, dar si cel de cabina vor fi deja uzate. Motorul va depune un efort mult mai mare pentru a functiona corespunzator. Filtrul de cabina este important pentru ca acesta asigura o protectie impotriva polenului, a gazelor, dar si a prafului. Se asigura in acest fel un mediu propice pentru calatorii in interiorul masinii, de aceea acest filtru trebuie si el avut in vedere. Daca aerul din interiorul masinii este in regula, atunci acesta va ajuta performanta motorului.

A patra revizie pe care trebuie sa o faceti este recomandata dupa 40.000 de km. Dupa ce ati parcurs 40.000 de km, este indicat sa luati si alte elemente in considerare atunci cand vine vorba despre verificarea generala a masinii. Puteti sa va verificati uleiul de motor, lichidul de transmisie, dar si cel de frana, de racire, precum si lichidul de servodirectie. Lichidul de transmisie este foarte important, acesta avand rolul de lubrificant, dar si agent de racire pentru transmisia masinii.

A cincea revizie se va face dupa 100.000 de km. Lichidul de racire ramane unul dintre elementele principale, acestea fiind verificate, dar si inlocuite. Acest lichid este responsabil cu protejarea motorului impotriva inghetului, a coroziunii, precum si a supraincalzirii. In acest moment, mecanicul se poate uita la placutele de frana, dar si la starea bujiilor pentru a vedea daca acestea functioneaza corespunzator.

Ce trebuie sa mai verificati la revizie?

O revizie mai presupune si o verificare atenta a sistemului de franare, precum si a celui de directie. Elementele de franare se pot deteriora in timp, de aceea trebuie sa fiti atenti la acestea. Daca observati o miscare greoaie a volanului, atunci este timpul sa verificati sistemul de directie. Mai trebuie verificat periodic sistemul de suspensie, precum si partea electrica a masinii sau presiunea in roti. Nu neglijati niciodata revizia sau orice zgomot iesit din comun.

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *