Atentie soferi: puteti ramane fara permis pe viata

img
Home / Stiri despre permisul auto / Atentie soferi: puteti ramane fara permis pe viata
/
602 Views

O lege propusa in senat propune sanctiuni fara precedent pentru soferii prinsi beti la volan. Mai exact, se discuta pedepsirea soferilor care se urca la volan dupa ce au consumat alcool cu luarea permisului pentru doi pana la cinci ani la prima abatere, apoi retragerea permisului permanent in caz de recidiva, fara posibilitatea de recuperare.

Condusul sub influenta alcoolului este una dintre principalele cauze ale accidentelor fatale pe drumurile din Romania. In prezent, conform unuia dintre initiatorii legii, senatorul Petru Movila, legea este prea permisiva. Sanctiunile pentru soferii care conduc bauti sunt prea lejere pentru a da cu adevarat rezultate.

Care sunt amenzile actuale pentru condusul sub influenta alcoolului

In prezent, soferii prinsi ca au baut la volan risca sa fie amendati cu sume intre 5000 de lei si 15000 de lei. Permisul se suspenda pe diferite perioade, sanctiunile crescand in mod direct proportional cu alcoolemia descoperita in sange.

fara permis pe viata

Pentru stabilirea procentului de alcool din sange, politistii rutieri folosesc aparate verificate metrologic. Daca concentratia alcoolului din sange depaseste peste 0.40 mg/l in aerul expirat, sunt necesare probe suplimentare, care se obtin prin recoltarea probelor de sange in cadrul unei unitati medicale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *