carvertical VIN

Anul 2014 a adus scumpiri de peste 60 de procente la polita RCA

img
Home / Stiri despre permisul auto / Anul 2014 a adus scumpiri de peste 60 de procente la polita RCA
/
/
1131 Views

Anul 2014 nu a fost unul de bun augur pentru soferii tineri, incadrati de asiguratori in categoria de risc de pana in 30 de ani. Pentru acestia, intr-o perioada de mai putin de jumatate de an incepand cu primavara lui 2014, asigurarile au ajuns sa se scumpeasca ingrijorator, cu procente de peste 60%. Nici la inceput de 2015 vestile nu sunt mai imbucuratoare, asiguratorii anuntand noi scumpiri de aproape 30% pentru tinerii pana in 25 de ani.

Majorarile RCA-ului in 2014

In 2014, tinerii au ajuns sa plateasca cu peste 60% mai mult pentru polita de asigurare RCA decat in aceeasi perioada a anului 2013, iar majorarea vine pe fondul unor inaspriri de reguli menite sa gestioneze pericolul blocajelor de decontare a daunelor.

scumpiri rcaAsiguratorii au actionat acolo unde riscul de imposibilitate de plata era mai mare, respectiv la soferii de pana in 30 de ani, considerati drept parte din categoria de risc maxim.

Procentele de scumpire difereau de la asigurator la asigurator si sunt in continuare in plina schimbare odata cu introducerea a noi majorari incepand cu luna ianuarie 2015.

Asiguratorii ieftini se scumpesc, asiguratorii care practicau preturi foarte mari au inceput sa reduca tarifele.

Cu alte cuvinte, se observa o echilibrare a pietei, echilibrare ce nu este intocmai in favoarea soferilor ce ajung sa plateasca chiar si peste 800 lei pentru jumatate de an de asigurare, in functie de varsta si vechimea masinilor, iar asta in situatia in care acestia nu figureaza cu nici o dauna sau accident de la obtinerea permisului.

Tot anul 2014 a marcat un alt record al ultimilor ani, acela al scaderii numarului de soferi care aleg cele mai ieftine oferte de asigurare. O echilibrare a preturilor a insemnat ca multi soferi au preferat sa opteze pentru asiguratori de incredere la o diferenta de pret de doar cateva zeci de lei.

Pentru 2015, situatia este inca relativ neclara, cert este faptul ca majoritatea asiguratorilor au ales sa mareasca tarifele, inclusiv Allianz si Omniasig considerati deja cei mai scumpi de pe piata, care au majorat tarifele cu 6% si 2%.

Brokerii motiveaza aceste majorari aparent fara sfarsit prin cresterea cu aproape 53% a daunei medii platite pe segmentul RCA in ultimii 6 ani.

Platesti RCA pe numele tau? Sau pui masina pe numele rudelor ca sa platesti mai putin? Comenteaza mai jos!

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *