carvertical VIN

Amenzile cresc intr-un an cat altele in 10

img
Home / Noul cod rutier - DRPCIV / Amenzile cresc intr-un an cat altele in 10
/
/
1216 Views

Noul Cod Rutier in vigoare a atras dupa sine o serie de modificari importante in ceea ce ii priveste pe soferi in domenii precum: obtinerea permisului, transportarea copiilor si penalizarile sub forma de amenda.

Incepand cu data de 1 ianuarie si 1 iulie 2015 contraventiile si amenzile pentru incalcarea regulilor de circulatie s-au marit.

Pentru persoanele fizice contraventiile sunt cuprinse intre sumele de 210 si 2.100 de lei, iar pentru persoanele juridice acestea pot ajunge pana la 10.500 de ron.

Noul cod rutier majoreaza amenzile

Din data de 5 februarie 2016 a intrat in vigoare Codul Rutier care prevede majorarea sanctiunilor. Astfel, amenzile pentru convorbiri telefonice, depasirea limitei de viteza sau comportament neadecvat in trafic cresc si pana la de zece ori fata de sumele platite in anul precedent.

Cod-rutier-2016

Convorbirile telefonice la volan, cat si nepurtarea centurii de siguranta sunt sanctionate aspru cu amenzi de pana la 1.600 de lei. Depasirea limitei de viteza legala cu 51 pana la 60 de km pe ora se penalizeaza cu sanctiuni cuprinse intre 9 si 20 de puncte de amenda, ceea ce inseamna sume cuprinse intre 720 si 1.600 de ron si se aplica si suspendarea permisului pentru o perioada de 90 de zile. Totodata, in cazul depasirii vitezei impus cu peste 60 de km pe ora se ridica permisul de conducere pentru o perioada de 180 de zile si se aplica amenzi cuprinse intre 21 si 50 de puncte de penalizare (1.680 si 4.000 ron).

Provocarea accidentelor rutiere din cauza nerespectarii vitezei va fi sanctionata aspru

In cazul in care soferii depasesc limita de viteza cu mai mult de 60 km pe ora si provoaca un accident rutier inregistrat cu pagube acestia vor fi sanctionate mult mai aspru. Astfel conducatorii auto risca o penalizare de 51 pana la 120 de puncte (suma cuprinsa intre 4.080 si 9.600 de ron) la care se mai adauga si suspendarea carnetului de soferi pe o perioada de un an de zile.

In situatia in care accidentul se soldeaza si cu victime si nu numai pagube materiale, soferii risca majorarea pedepsei pe o perioada de retinere a permisului de doi ani.

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *