Am picat la traseu. Mai dau o data sala?

img
Home / Examenul auto / Am picat la traseu. Mai dau o data sala?
/
2048 Views

Din pacate (sau din fericire), da. In vara lui 2013 s-a creat o mare confuzie referitoare la examenul auto: una dintre propunerile legislative consta in abrogarea regulii care spunea ca o data ce examenul auto teoretic a fost promovat, indiferent de rezultatul probei practice, sala nu ar mai fi trebuit daca inca o data. Propunerea respectiva nu a fost aprobata niciodata pentru simplul motiv ca cei care pica partea practica a examenului auto nu isi insusesc suficient cunostintele rutiere si nici nu au (la momentul examenului) abilitatile practice necesare pentru a conduce in siguranta.

Initial, planul era ca incepand cu 8 august 2013, cursantii care treceau de examenul teoretic auto si picau la cel practic sa nu mai fie nevoiti sa sustina examenul teoretic inca o data, din moment ce au demonstrat o data ca au invatat notiunile de legislatie rutiera.

Singurul lucru care s-a aplicat din propunerea respectiva a fost faptul ca participantii la examen dau proba teoretica in aceeasi zi in care se inscriu la examenul pentru obtinerea permisului auto. Pentru a nu se crea confuzii, trebuie inteles faptul ca cei ce pica la examenul practic (la oras), trebuie sa astepte aproximativ 17 zile lucratoare inainte de a putea da din nou examen.

Astfel, pentru a clarifica odata pentru totdeauna aceasta chestiune, metodologia de examinare a celor care vor sa-si obtina permisul de conducere a ramas la fel. Singurul aspect major care s-a schimbat nu are legatura cu examenul, ci cu valabilitatea dosarului la examen, care are acum o valabilitate de 1 an de la data absolvirii scolii de soferi si nu de la data inceperii ei (asa cum se intampla in anumite scoli de soferi din tara).

E mai bine ca se da din nou sala? Sau ati fi preferat sa nu mai dati sala dupa ce ati trecut prima data de ea? Comentati mai jos!

5 Comments

  1. Nu sunt de acors sa dam din nou sala dar asta e daca astea sunt regulile asa facem,nu avem incotro.

  2. Nu ar trebuii sa dam iar sala deoarece am dovedit ca stiu legislatia si dau bani in plus pe transportul in comun pana acolo (10 lei) ,timp pierdut,trebuie sa stau aproximativ 1 ora la coada de acolo dupa care dau sala ies cu puls 180 ca nu ai cum sa nu ai emotii si stau iar 1 ora sa ma programeze la traseu…

  3. ce lege este asta frate pici la traseu si trebuie sa mai dai o data si sala…Nu mi se pare normal pierdere de timp nervi omorati la maxim si bani cheltuiti aiurea.Si dupa ce ai permisu in mana conduci dupa regulile tale..Tara corupta multa spaga pentru orice Rusine Romania Sa nu mai vb de strazi trebuie sa ghicesti ce fel de linie este continua sau discontinua k naa nu se ocupa nimeni de asta

  4. Este pur si simplu stupid. Traim intr-o tara plin de comunisti birocrati care stau degeaba si dorm zambind. Tara asta nu are ce cauta in UE. Pacat ca am devenit un neam de lasi, si nu ridicam vocea. Inghitim tot.

  5. Am o prietena care a sustinut examenul de conducere , a luat sala si a picat la proba de traseu.
    A fost reprogramata pentru a sustine din nou examenul teoretic, insa pentru cele 6 ore care sunt necesare , i se cere o taxa de 420 ron. Va rog sa-mi spuneti daca acest lucru este legal. multumesc !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *