drpciv

Am picat la traseu. Mai dau o data sala?

Din pacate (sau din fericire), da. In vara lui 2013 s-a creat o mare confuzie referitoare la examenul auto: una dintre propunerile legislative consta in abrogarea regulii care spunea ca o data ce examenul auto teoretic a fost promovat, indiferent de rezultatul probei practice, sala nu ar mai fi trebuit daca inca o data. Propunerea respectiva nu a fost aprobata niciodata pentru simplul motiv ca cei care pica partea practica a examenului auto nu isi insusesc suficient cunostintele rutiere si nici nu au (la momentul examenului) abilitatile practice necesare pentru a conduce in siguranta.

Initial, planul era ca incepand cu 8 august 2013, cursantii care treceau de examenul teoretic auto si picau la cel practic sa nu mai fie nevoiti sa sustina examenul teoretic inca o data, din moment ce au demonstrat o data ca au invatat notiunile de legislatie rutiera.

Singurul lucru care s-a aplicat din propunerea respectiva a fost faptul ca participantii la examen dau proba teoretica in aceeasi zi in care se inscriu la examenul pentru obtinerea permisului auto. Pentru a nu se crea confuzii, trebuie inteles faptul ca cei ce pica la examenul practic (la oras), trebuie sa astepte aproximativ 17 zile lucratoare inainte de a putea da din nou examen.

Astfel, pentru a clarifica odata pentru totdeauna aceasta chestiune, metodologia de examinare a celor care vor sa-si obtina permisul de conducere a ramas la fel. Singurul aspect major care s-a schimbat nu are legatura cu examenul, ci cu valabilitatea dosarului la examen, care are acum o valabilitate de 1 an de la data absolvirii scolii de soferi si nu de la data inceperii ei (asa cum se intampla in anumite scoli de soferi din tara).

E mai bine ca se da din nou sala? Sau ati fi preferat sa nu mai dati sala dupa ce ati trecut prima data de ea? Comentati mai jos!

Comentarii

  1. By Gheorghe Elena Claudia

  2. By Robert

  3. By vanessa

  4. By Fred

  5. By katrina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Toate drepturile rezervate © www.ODAT.ro - Chestionare auto DRPCIV