Alternative second hand la programul Prima Masina

img
Home / Programul Prima Masina 2019 / Alternative second hand la programul Prima Masina
/
1374 Views

Inca de la primul anunt public in legatura cu programul guvernamental Prima Masina au existat voci care criticau conditiile prea putin avantajoase pentru a reusi sa convinga tinerii carora le este mult mai la indemana achizitia unui automobil second-hand, la preturi mult mai accesibile. Problema principala a programului Prima Masina este aceea ca sumele oferite nu sunt indeajuns de mari pentru a oferi o varietate de optiuni atractiva, iar categoria tinta de varsta nu se incadreaza, de obicei, in criteriile necesare pentru obtinerea unui astfel de credit in ceea ce priveste stabilitatea financiara.

Desi in forma sa finala creditul este ceva mai flexibil decat varianta prezentata initial, oferind un plafon de garantare de 40% si pentru persoanele de peste 36 de ani si o suma maxima de creditare de 14.000 euro cu TVA, lista de masini second hand care se incadreaza in aceiasi categorie de pret este in continuare mai tentanta.

Clasa mica

In clasa mica, pornind de la un buget de 4000 de euro si pana la aproximativ 6000 de euro cei interesati de achizitionarea unei masini proprii au de ales intre cateva modele de exceptie:

Ford Fiesta, de la doar 4500 de euro este o varianta practica si plina de caracter la un pret avantajos.

Mazda 2 incepand cu 6000 de euro, Mazda sunt masini fiabile, excelente atat pentru oras cat si pentru condusul la drum lung.

A doua generatie de Skoda Fabia, de la 4500 de euro. Una dintre cele mai bune exemple de excelent raport pret calitate, porneste de la 4500 de euro pe piata second hand.

Volkswagen Polo 5, de la 5000 de euro pentru cea mai populara masina din clasa sa.

Toyota Yaris, recunoscuta pentru consumul excelent si fiabilitate, incheie cu succes lista masinilor din clasa mica, pornind de la 5500 euro pe piata second hand.

Clasa compact

Pentru clasa compact, cu un buget cuprins intre 6000 si 12000 de euro se poate opta pentru o selectie de masini extrem de apreciate pe piata.

Cu doar 6000 de euro se poate opta pentru un Ford Focus, una dintre cele mai populare masini compacte pe piata de second hand din tara.

Opel Astra porneste de la 7000 de euro.

Toyota Auris si Toyota Prius incepand cu 6000 si respectiv 10.000 de euro. Prius este singurul model hibrid care se incadreaza in bugetul discutat, fiind o masina excelenta de familie.

Iubitorii de Volkswagen Golf pot alege Volkswagen Golf 6 incepand cu 7000 de euro.

Nici masinile considerate modele „de lux” pe piata din Romania nu lipsesc de pe lista. Un Mercedes Benz C-Class second hand spre exemplu porneste de la 12.000 de euro, un Audi A4 B8 de la 11.000 de euro, iar un BMW Seria 3 din generatia precedenta de la 8.500 de euro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *