carvertical VIN

Accidentele rutiere mortale s-au redus semnificativ in UE

img
Home / Stiri despre permisul auto / Accidentele rutiere mortale s-au redus semnificativ in UE
/
/
1332 Views

Raportul periodic la Comisiei Europene privind numarul de accidente rutiere inregistrate in tarile membre UE arata ca, incepand cu anul 2012, acesta a scazut cu peste 9 procente. Din ultimele date inregistrate rezulta ca numarul deceselor cauzate de accidentele de circulatie este cel mai mic de cand se fac astfel de statistici, lucru declarat chiar si de comisarul european pentru transporturi, domnul Siim Kallas.

Anul decisiv in aceasta schimbare benefica in ceea ce priveste siguranta rutiera a fost anul 2012, in care s-au inregistrat cu aproape 3.000 mai putine decese decat in anii precedenti, pe aceleasi portiuni cu risc maxim de pe autostrazile Uniunii Europene. Zonele cele mai periculoase raman aceleasi, insa se preconizeaza ca, mentinandu-se acelasi ritm de reducere pentru urmatorii 8 pana la 10 ani, se poate ajunge in punctul in care accidentele de acest gen pot fi tinute sub control, atingandu-se o reducere procentuala de 50% a accidentelor rutiere soldate cu decese pe teritoriile tarilor membre UE.

Aceste schimbari drastice au fost dictate de statisticile sumbre inregistrate in anul 2011 cand procentul de decese a pietonilor, in mod special copii si persoane in varsta, s-a apropiat de un nou record. Tot in categoria de risc maxim intra si conducatorii de motociclete si biciclistii, acestia fiind mult mai expusi in momentul producerii accidentului decat conducatorii de autovehicule.

In urma unei analize aprofundate asupra statisticilor ingrijoratoare pe anul 2011, s-au descoperit urmatoarele:

1. Accidentarile cele mai grave sunt la nivel cranian, cu leziuni cerebrale, acestea fiind factorul numarul 1 in cazurile de deces.

2. Imediat urmatoare in statisticile inregistrate de politia rutiera din tarile UE sunt leziunile coloanei vertebrale si ale membrelor inferioare, leziuni care adesea rezulta in paralizie.

Aceste date au fost cumulate din peste 280.000 de accidente grave inregistrate pe intreg teritoriul UE, dintre care aproximativ 30.000 reprezinta decese. Este vorba de un numar cutremurator, luand in considerare faptul ca numarul accidentelor rutiere mortale a scazut la jumatate in ultimul deceniu.

Ai evitat vreodata un accident ce s-ar fi putut intampla? Povesteste-ne mai jos!

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *