Pirelli prezinta Miles Meals – o carte de bucate ce dezvaluie secretele gastronomice Pirelli

Pirelli prezinta Miles & Meals – o carte de bucate care dezvaluie secretele gastronomice PirelliButton si Grosjean sunt bucatari celebri la Monte Carlo într-o „cursa” culinara live în bucataria motorhome-ului Pirelli Ingredientele ajung la pista ca pneuri, automobile si mecanici ca sa concureze în propriul lor „Grand Prix” Jenson Button si Romain Grosjean au fost bucatari celebri în motorhome-ul Pirelli, cei doi campioni întrecându-se într-o cursa culinara, de data aceasta sub ochiul vigilent al lui Paul Hembery, directorul de motorsport al firmei italiene.Întrecerea dintre cei doi piloti si o degustare a unor specialitati din motorhome-ul Pirelli au fost scenariul perfect pentru lansarea ” Miles & Meals” – retete culese manual de Pirelli: o carte de bucate care dezvaluie secretele bucatarilor Pirelli si amanunte din bucataria lor.Miles & Meals, o carte în editie limitata special creata pentru invitatii si prietenii companiei Pirelli, reprezinta o modalitate ludica de a ilustra asemanarile dintre pneuri si risotto, precum si cel dintre compozitiile pneurilor si ingredientele diverselor feluri de mâncare. Este o privire alternativa la modul în care functioneaza lumea anvelopelor, scotând în evidenta partea mai relaxata a vietii din motorhome-ul Pirelli.”Sa produci o anvelopa buna este similar cu a face un risotto bun”, scrie la începutul cartii Maurizio Boiocchi, director de cercetare si dezvoltare al Pirelli si „tatal” pneurilor de Formula 1 P Zero si Cinturato. Cartea începe prin a trasa o paralela între retete de bucatarie si compozitiile anvelopelor. Ambele au nevoie de aceleasi lucruri: ingrediente de o calitate excelenta, o armonie echilibrata între ele, verificare permanenta, ani de experienta si o atentie extraordinara pentru detalii si nevoile clientului indiferent ca este vorba de o echipa care foloseste pneuri în cursa sau de un oaspete privilegiat care serveste masa în motorhome-ul Pirelli. Un alt element comun este know-how-ul uman. Mâna unui expert este cruciala atât în bucatarie, cât si atunci cand vine vorba de productia unor pneuri care sa reziste în cea mai importanta competitie din lumea sporturilor cu motor. Acest element este subliniat perfect în subtitlul cartii, dar si în fotografiile care-i surprind pe inginerii Pirelli masurând, analizând si pregatind pneurile pentru competitie.„Miles and Meals” contine retetele Chefului Pirelli Fabrizio Tanfani, selectate de Cristian Staurenghi, managerul zonei de hospitality. În carte sunt dezvaluite secretele celor mai bune feluri de mâncare preparate la fiecare cursa. Retetele – toate naturale din bucataria italiana, dar influentate foarte des de specificul tarilor vizitate pe parcursul unui sezon competitional – sunt ilustrate cu fotografii originale ale ingredientelor în contextul creat de Formula 1, iar acest lucru este scos în evidenta mai ales cand vine vorba de paste.Pastele agnolotti au forma unor masini de curse care se întrec roata la roata într-un viraj, pastele paccheri sunt monoposturi care au pneuri din tomate si muguri de pin, sarea de mare devine o capcana pe macadam, o frunza de busuioc devine lumina verde a semaforului de start si chiar si caracatita prinde forma unui mecanic cu 8 brate, pregatit pentru cel mai rapid pit stop din istoria curselor.Fiecare reteta este însotita si de o anecdota care povesteste istoria fiecarui circuit din punctul de vedere al pneurilor si al bucatariei. Asa am aflat ca vita Angus australiana este cea mai buna alegere pentru un steak tipic italian, ca în piata din Delhi este normal sa gasesti o gramada de ingrediente folosite în bucataria toscana, iar daca esti foarte exigent, un avocado poate fi cel mai interesant ingredient dintr-o salata mediteraneana de fructe de mare. Exista foarte multe povesti si din culisele echipei Pirelli care condimenteaza cartea de retete lansata, înaintea Marelui Premiu al Principatului Monaco, de Pirelli.Acestea includ momente de relaxare, cum ar fi „duminica italiana” – o pauza scurta initial conceputa pentru a evita caldura ecuatoriala din Malaezia – pâna la munca de zi cu zi reprezentata de sedinte, analize de strategie, colectarea datelor si calculul unghiului de cadere al rotilor, precum si set-up-ul pentru fiecare cursa.