Noul Volkswagen Touareg iese pe piata in laudele criticilor

img
Home / Stiri si noutati auto / Noul Volkswagen Touareg iese pe piata in laudele criticilor
/
577 Views

Conform constructorilor noului Volkswagen Touareg, modelul sustine un consum mult mai economic de combustibil si emisii mult mai reduse. Noul model de la Volkswagen Touareg este un autoturism cu tractiune 4×4 de dimensiuni mari, care se afla in competitie cu modele precum BMW X5 si Mercedes M-class.
Performanta si spatiu
Chiar daca inca nu a fost supus unui test de impact noul Volkswagen Touareg este dotat cu o lista lunga de echipamente de siguranta, printre care si frane automate in caz de coliziune.
 
La capitolul design noul Volkswagen Touareg are o bara de protectie si o grila noua, faruri bi-xenon si un model nou de jante de aliaj.
 
Cele mai importante modificari pe care Volkswagen Touareg le-a suferit nu sunt vizibile pentru amatori. Inginerii au inlocuit motorul vechi V8 si modele hibridele cu doua versiuni de motoare V6 TDI de 3 litri. Un avantaj al acestor motoare este consumul redus de combustibil.
 
Spre deosebire de vechiul motor, V8 care avea 241 de cai putere, noul motor V6 TDI de 3 litri are 258 de cai putere si chiar si la turatii mici este capabil sa accelereze masina.
 
Cutia de viteze este automata, cu 8 trepte. Comenzile din spatele volanului ii permit soferului sa aleaga treapta de viteza optima atunci cand se angajeaza in o depasire. In pofida faptului ca este inalt si cantareste cu aproximatie doua tone noul Volkswagen Touareg este deosebit de stabil pe sosea.
 
In ceea ce priveste schimbarile din interior, constructorii au fost la fel de subtili ca si in cazul schimbarilor aduse la exterior. Noul model de Volkswagen Touareg este dotat cu un spatiu foarte mare pentru sofer si pasagerul din dreapta acestuia. Soferul se bucura de o excelenta vizibilitate datorita pozitiei inalte a scaunului. In spate exista spatiu suficient pentru trei persoane, insa din cauza tunelului de transmisie gradul de confort ar fi maxim doar pentru doua.
 
Capacitatea portbagajului este de 697 litri si poate fi marit la 1642 litri in cazul in care se rabateaza scaunele. Singurul dezavantaj al acestui model este ca inca nu exista o optiune cu sapte locuri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *