Mini Clubman – fratele mai mare al Mini One face impresie buna

img
Home / Drive test la toate modelele de masini / Mini Clubman – fratele mai mare al Mini One face impresie buna

Modelul Clubman are 4,2 metri lungime si 1,8 metri latime, iar la prima vedere se poate afirma ca seamana cu vechiul model One. Modelul Mini Clubman a pastrat liniile amprenta ale fratelui mai mic, fara a suferi mari modificari cu exceptia stopurilor care au fost marite si au trecut de pe verticala pe orizontala.
Modelul Mini Clubman ofera spatiu si confort pentru patru persoane, dar si un portbagaj incapator perfect pentru o vacanta lunga la mare sau la munte.
Dotat cu un motor de 2 litri si 150 de cai putere, Clubman este o masina vioaie cu un consum de 4,3 litri care este mai mult decat acceptabil. Practic insa consumul unei masini depinde foarte mult de stilul in care este rulata.
Vine dotat cu un sistem infotainment cu optiune Mini Connected care este similar cu cel de pe modelele BMW insa cu un look mult mai vioi. Este controlat prin un joystick rotund care se misca in diferite directii si se apasa. Capacul cu functie de touchpad poate fi utilizat pentru a seta diferite intensitati doar miscand degetul pe el, sau poate introduce adrese in navigatie prin desene. Mini Clubman este echipat si cu conectivitate bluetooth pentru telefon, mufa usb si aux pentru a spori gradul de confort al soferului si pentru a transforma orice moment petrecut in spatele volanului intr-o adevarata placere.
Din punct de vedere al designului este foarte greu sa gasesti un unghi drept la Mini Clubman cu exceptia geamurilor toate butoanele sunt alungite, viu colorate, lucioase, pe scurt, special concepute pentru a atrage atentia si a alunga monotonia. Interiorul este plin de stil si de personalitate, luminile ambientale care se coloreaza in functie de stilul de condus ales, plasticul lucios si excesul de crom sunt doar cateva dintre detaliile acestei masini. Tapiteria de piele se potriveste ca o manusa cu acest interior, butonul de pornire al motorului este scos in evidenta si ii da senzatia soferului ca odata cu apasarea lui va deschide o lume a fantasticului.
Cu o vizibilitate buna la volan, singurul lucru care incomodeaza in o anumita masura este stalpul central compus din marginile usilor de la portbagaj. Acest inconvenient se intampla din cauza faptului ca modelul Mini Clubman nu este echipat cu o usa obisnuita de hatchback, ci doua care au deschiderea in lateral.
Mini Clubman vine cu trei moduri de condus care pot fi setate de pe inelul de la baza schimbatorului si anume Green, Mid si Sport. Green este un tip de condus economic, Mid este condusul tipic Mini, iar Sport full go-kart fun.
Atunci cand pornesti masina, cand schimbi modul de condus, sau pur si simplu in functie de setarile alese se declanseaza o explozie de lumini. Pe langa luminile din usi, partea superioara a tabloului este inconjurata de un cerc luminos care afiseaza o multitudine de culori.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *