GM si Koenigsegg au semnat un acord de achizitie al Saab

img
Home / Stiri si noutati auto / GM si Koenigsegg au semnat un acord de achizitie al Saab
/
11 Views

 
 
 
General Motors si Koenigsegg Group au semnat un acord de achizitie al actiunilor Saab în vederea vânzarii Saab Automobile AB
• Tranzactia este asteptata a se încheia pâna la finalul anului si va asigura viitorul Saab• Încheierea tranzactiei presupune si acorduri de finantare si alte acorduri• Saab Automobile planifica iesirea din reorganizare în curând
Zurich. General Motors Co a confirmat astazi încheierea cu Koenigsegg Group AB a unui acord de achizitie a actiunilor Saab pentru vanzarea a 100% din actiunile Saab Automobile AB. Tranzactia este asteptata a se încheia în lunile urmatoare si va asigura viitorul marcii Saab. Saab Automobile planifica iesirea din procesul de reorganizare în viitorul apropiat.
Tranzactia de achizitie este subiectul obtinerii unor acorduri. Printre aceastea se asteapta obtinerea angajamentului guvernului suedez  în vederea sustinerii si garantarii unor finantari cât si asistenta temporara din partea GM, pâna Saab devine independent. Saab este pe punctul de a lansa câteva noi modele, dezvoltate împreuna cu General Motors, fiind deja în etapele finale de lansare sau dezvoltare ale acestora.
Ca parte a tranzactiei, GM si Saab vor continua sa schimbe tehnologii si servicii pe o perioada definita de timp. Acest proces va fi controlat prin licente si acorduri de service.
„Acest contract este un pas major pe drumul catre încheierea unei potentiale tranzactii”, spune Carl-Peter Forster Presedinte al GM Europa. „Saab, cu designul unic, cu tehnologiile din domeniul securitatii pasagerilor si al motoarelor cât si cu excelenta imagine de brand, combinata cu mixul de inovatie si spirit antreprenorial al grupului Koenigsegg, creeaza premizele unui mare succes în viitor. Vom continua munca cu toate partile implicate pentru a defini detaliile finale si a asigura o încheiere rapida a tranzactiei, care este asteptata a avea loc în urmatoarele luni. Încheierea tranzactiei este conditionata si de obtinerea fondurilor promise de Banca Europeana de Investitii  (BEI), garantate de guvernul suedez” a mai adaugat Forster.
„Am încheiat o alta etapa importanta în valorificarea potentialului Saab”, a spus Christian von Koenigsegg, CEO al Koenigsegg Group. „Planul nostru este de a transforma Saab într-o companie vibranta si de sine statatoare, de a o face „sustenabila” prin profitabilitate. Vom reînvia mostenirea sensibilitatii ecologice, a securitatii si sigurantei, a designului inovator si placerii de a conduce Saab!”
Jan Åke Jonssson, Directorul Executiv al Saab a adaugat, „ Este o veste extraordinara pentru toti cei conectati la Saab, de pe întregul glob. Este un pas major în securizarea locurilor de munca si al viitorului nostru ca producator auto suedez. Pe termen scurt, ne ajuta sa continuam cu noi modele interesante, începând deja cu 9-3X.”
Despre General Motors: General Motors Company, unul din cei mai mari producatori mondial ai industriei auto, îsi începe istoria din 1908. Cu cartierul general în Detroit, GM are 235,000 angajati în toate regiunile importante din lume si opereaza în peste 140 de tari. GM si partenerii sai strategici produc autoturisme si camioane în 34 de tari, vânzând si întretinându-le sub urmatoarele marci: Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, GM Daewoo, Holden, Opel, Vauxhall si Wuling. Cele mai mari piete ale GM sunt SUA, urmate de China, Braziial, UK, Canada, Rusia si Germania. În Europa GM vinde în 40 de tari, opereaza 10 unitati de productie si asamblare în 7 tari, având cca 50,000 de angajati.
Despre Koenigsegg Group AB: Koenigsegg Group AB este un consortiu format din investitori privati condus de Koenigsegg Automotive AB. Koenigsegg Automotive AB produce supermasini si are reprezentante în Africa, Asia, Europa, Orientul mijlociu, America de Nord si Oceania. Compania a fost fondata în 1994 si are sediul în Ängelhoml, Suedia.
 
 
 
 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *