Elemente de siguranta rutiera

img
Home / Stiri si noutati auto / Elemente de siguranta rutiera
/
2877 Views

Autoturismele trebuie sa fie foarte sigure, asta pe langa faptul ca trebuie sa asigure confort si viteaza in timpul deplasarii. Din cauza accidentelor rutiere, de-a lungul timpului au fost elaborate diferite norme si se fac teste standardizate pentru a masura cat de sigura este masina in cazul unui nefericit eveniment rutier.
Siguranta este cel mai important aspect atunci cand cautati o masina noua sau folosita. In fiecare an, Institutul de Asigurari pentru Siguranta Autostrazilor (IIHS) din SUA produce, de asemenea, constatari din studiile de incercare la impact si alte informatii privind siguranta.
Observatiile privind siguranta in masina pot fi impartite in mai multe categorii: caracteristici de siguranta pasiva, care ii ajuta pe pasageri sa ramana in viata intr-un accident rutier si, in final, caracteristici de siguranta activa.
Testarea de laborator se face cu manechine, intrucat o viteza de peste 50 de km pe ora ar putea fi fatala in cazul in care s-ar afla un om la volan.
Elementele de siguranta pasive ajuta soferii si pasagerii sa ramana in viata si sa iasa teferi dintr-un accident. Dimensiunea este o caracteristica sugestiva pentru siguranta: mai mare este in geenral mai sigur.
Sistemele de retinere sunt cruciale in asemenea situatii. Centurile de siguranta reprezinta cel mai bun dispozitiv de siguranta dezvoltat vreodata pentru automobile. Restrangerile moderne au dispozitive de pretensionare a centurilor de siguranta automate pana la intinderea si intinderea care are loc in timpul unui accident, oferind o protectie mai buna a ocupantilor si un spatiu suplimentar pentru desfasurarea airbagului.
Este important sa retineti ca, desi airbagurile ajuta la reducerea leziunilor grave, centurile de siguranta sunt inca necesare pentru o protectie completa.
Centurile de siguranta si airbagurile functioneaza impreuna intr-o coliziune.
Un cuvant despre deconectarea airbag-urilor: copiii sub 4 ani nu ar trebui sa se se afle niciodata pe scaunul din fata al unui vehicul, deoarece umflarea rapida a airbag-urilor poate rani pasagerii mici din scaunele din fata.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *