BMW Group si PSA Peuget Citroen vor dezvolta in comun motoare pe benzina

img
Home / Stiri si noutati auto / BMW Group si PSA Peuget Citroen vor dezvolta in comun motoare pe benzina
/
5 Views

BMW Group si PSA Peuget Citroen au semnat un acord de dezvoltare a motoarelor pe benzina

BMW Group si PSA Peuget Citroen au semnat un acord pentru o viitoare dezvoltare a motoarelor pe benzina, cu patru cilindri.
BMW Group si PSA Peugeot Citroen vor continua colaborarea pe care o au în domeniul realizarii de propulsoare. În acest sens, a fost semnat, la Paris, un acord de catre Norbert Reithofer, presedinte al Consiliului Director BMW AG, si Philippe Varin, presedinte al Consiliului Director PSA Peugeot Citroën.
Cele doua companii au fost de acord sa dezvolte urmatoarea generatie de motoare pe benzina, cu patru cilindri dispusi în linie, al caror design a fost realizat în comun si care îndeplinesc normele EU 6. În prezent, propulsorul este utilizat la mai multe modele ale marcilor MINI, Peugeot si Citroën.
De asemenea, cele doua parti au confirmat ca vor studia si alte domenii de posibila cooperare la nivelul sistemelor si componentelor, cu obiectivul de a gasi puncte comune în dezvoltarea, productia si aprovizionarea anumitor componente.
“Dintotdeauna am avut succes în cooperarea cu partenerii nostri, iar aceasta afirmatie este si mai adevarata în cazul PSA. Suntem deosebit de încântati sa continuam cooperarea pentru motoare si sa cautam noi optiuni pentru viitoare parteneriate”, a declarat Reithofer.
Varin, presedintele Consiliului Director PSA Peugeot Citroën, a spus: „Acest nou acord cu BMW este o confirmare a succesului pe care îl are colaborarea dintre cele doua companii, care a produs 1,3 milioane de motoare cu începere din 2006. Sunt încrezator ca urmatoarea generatie de motoare dezvoltate în comun va atinge acelasi succes ca actuala gama”.
 
 
 
 
 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *