carvertical VIN

5 vehicule electrice din 2023 cu cea mai buna autonomie

img
Home / Stiri despre permisul auto / 5 vehicule electrice din 2023 cu cea mai buna autonomie

Gama de vehicule electrice este inca unul dintre cele mai importante optiuni pentru cumparatorii de vehicule care iau in considerare un vehicul electric si acest lucru este si mai adevarat in Canada, deoarece bateriile acestor vehicule nu sunt la fel de eficiente pe frig extrem.
Astfel, vehiculele cu o autonomie mai redusa sunt adesea sortite unei cariere lipsite de stralucire, in timp ce cele care ofera o distanta mai mare care poate fi parcursa la fiecare incarcare reusesc sa convinga multi cumparatori sa apeleze la electricitate.

Un aspect care poate complica lucrurile atunci cand vine momentul sa comparam acest tip de vehicul este faptul ca nu exista o metoda universala de calcul a autonomiei.

Intr-adevar, Europa foloseste standardul WLTP, in timp ce America de Nord utilizeaza standardul EPA, doua metode de calcul diferite care nu pot fi comparate cu usurinta. Mai mult, nu este neobisnuit sa vezi ca rezultatele metodei WLTP umfla cifrele obtinute de EPA.
Iata un top cu vehicule electrice din 2023 cu cea mai buna autonomie

1. Lucid Air 2023 (837 km)

Lucid Air este o masina cu o autonomie impresionanta. Este capabila sa parcurga pana la 837 km cu o singura incarcare, ceea ce o face o optiune excelenta pentru calatoriile pe distante lungi. Lucid Air este, de asemenea, capabila de incarcare rapida, atingand capacitatea de 80% in doar 30 de minute. Pe langa durata de viata a bateriei, Lucid Air este cunoscuta si pentru caracteristicile sale de lux. Include un sistem de infotainment cu un ecran tactil central imens. Lucid Air este o optiune excelenta pentru oricine cauta un vehicul electric cu o autonomie mare si o multime de caracteristici de lux premium.

2. Tesla Model S (604 km)

Modelul Tesla S este marele castigator dintre masinile produse in serie cu o autonomie posibila de 604 de kilometri, in ciuda plecarii versiunii Long Range oferita anul trecut. Modelul S este oferit si intr-o versiune Plaid care este un monstru de performanta, completand 0-100 km/h in doar 2,1 secunde, pe de alta parte, autonomia lui este ceva mai mica cu 560 de kilometri. Aceasta gama de neegalat se reflecta insa in pretul cerut, care este de peste 135.000 USD pentru modelul S de baza.

3. Tesla Model 3 Long Range (576 km)

Desi Model 3 este vehiculul entry-level al Tesla, acesta poate oferi pana la 576 de kilometri de autonomie in versiunea Long Range datorita unei baterii de 82 kWh, desi este disponibil doar cu tractiune integrala. Alte doua versiuni sunt in catalog, modelul standard 3 cu tractiune spate, care ofera 430 de kilometri de autonomie si Performance care afiseaza 507 kilometri. Versiunea cu gama limitata, care a servit drept nivel de intrare pana anul trecut, a fost eliminata din catalog.

4. Mercedes-Benz EQS sedan (547 km)

Mercedes-Benz EQS 580 4MATIC Sedan din 2023 este un vehicul complet electric cu o autonomie de pana la 547 km la o singura incarcare. Sedanul EQS este propulsat de doua motoare electrice, unul in fata si unul in spate, care genereaza o putere combinata de 516 cai putere. Sedanul EQS este echipat cu sistemul „E-ACTIVE BODY CONTROL” de la Mercedes-Benz, care utilizeaza camere si senzori pentru a regla automat setarile suspensiei pentru a optimiza confortul si manevrabilitatea.

5. Tesla Model X (534 km)

Modelul X este, de asemenea, echipat cu o mare autonomie, deoarece isi imparte componentele mecanice cu Modelul S, greutatea sa mai mare fiind responsabila de diferenta dintre cele doua modele. Mai mult, aceasta impartire a elementelor explica de ce X-ul isi vede si autonomia redusa. La fel ca S, Modelul X este oferit intr-o versiune Plaid, care scade 33 de kilometri din raza de actiune a modelului X de baza pentru o autonomie totala de 501 de kilometri. Versiunea Plaid ajunge insa la 100 km/h in 2,6 secunde. Modelul X este singurul vehicul cu sapte pasageri din aceasta lista.

 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *