10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre Toyota Prius Prime

img
Home / Stiri si noutati auto / 10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre Toyota Prius Prime
/
131 Views

Mai lejera, mai usor de manevrat dotata cu o autonomie electrica de doua ori mai mare decat a modelului pe care il inlocuieste, Toyota Prius PHEV, masina Toyota Prius Prime este o masina remarcabila din toate punctele de vedere. Iata de ce.

Este o masina cu o vocatie autonoma. Autonomia 100% electrica a masinii Toyota Prius Prime a fost marita cu 40 de km, adica dublu fata de masina pe care o inloucuieste. Inginerii s-au straduit sa mentina o greutate minima, astfel ca masina beneficiaza de un haion din fibra de carbon, care el  singur, permite sa „salvezi” 4 kilograme.

Motorizari eficiente si ecologice. Fiind o masina 100% electrica, masina Toyota Prius Prime poate parcurge in jur de 40 de km, dupa care motorul sau cu ciclu Atkinson de 1,8 litri intra in  functiune. Puterea celor doua motoare electrice si a celui pe combustibil dau in total 121 de cai iar transmisia este una CVT.

Mai luxoasa decat pare. Confortul pe care il ofera masina Toyota Prius Prime impresioneaza. Este foarte silentioasa atunci cand ruleaza pe sosele, nu se aude zgomotul facut de vant, scaunele sale sunt foarte confortabile si habitaclul sau este unul foarte spatios. Toate acestea iti confera impresia ca esti la volanul unei masini luxoasa, chiar daca nu este cazul.

Faruri LED. Farurile LED sunt scumpe dar nu consuma atat de multa energie ca si farurile clasice. Au o lumina foarte abundenta, proiectand lumina cu precizie si se numara printre cele mai importante caractersitici ale acestei masini. In acest fel, vom avea mai multa incredere la volan atunci cand o incercam pe timp de noapte.

Este o masina hibrid care se poate incarca foarte usor. Bateria lithium –ion de 8.8 kwh a masinii se poate incarca in 5,5 ore la o priza de 120 de volti si in doua ore la o borna de 240 de volti.

Siguranta si sentiment de siguranta. Urmarea pentru Toyota Safety Sense P este livrata in serie pe toate masinile Toyota Prius Prime. Aceasta are patru tehnologii. Are un sistem care poate detecta pietonii si obstacolele, poate soferul atunci cand iese de pe sosea si ajuta directia, poate regla viteza in cazul in care este un radar pe sosea si are faruri automate.

Modelul Prius Prime mai scump dispune de un ecran tactul de 7 inchi. Modelul Prius Prime Technology dispune de un ecran de 11,6 inchi si de faruri LED anti-ceata. Are si un incarcator WI+Fi pentru telefoanele mobile, un sisstem SONAR si un sistem audio JBL.

Masina este foarte ecoenergetica, poti parcurge cu masina in jur de 1000 de km si vei vedea ca masina nu consuma mai mult de 4,9 l pe 100 de km, in medie. Timp in care masina va trebui sa fie incarcata doar de doua ori.

Masina Prius Prime, de o calitate exceptionala poate sa fie achizitionata la un pret care porneste de la 35 000 de euro. Te vei bucura de echipamente si de o tehnologie de exceptie.

Detaliile sunt foarte importante. Volanul este foarte placut la atingere si usor de tinut in mana, confortabil iar noul sau sasiu dinamic face ca totul sa fie si mai confortabil.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *